10 / 05 / 2024

147 bin avro'luk televizyon Sapphire'de tanıtıldı!

147 bin avro'luk televizyon Sapphire'de tanıtıldı!

Dünyanın en büyük televizyonu olan Bang&Olufsen'in Beo Vision 4-103 modeli Türkiye'de de satışa çıktı



Dünyanın en büyük televizyonu olan Bang&Olufsen'in `Beo Vision 4-103' modeli İstanbul'daki Türkiye'nin en yüksek binası `Sapphire'de tanıtıldı.

Dış görünüşüyle diğer LCD'lerden farkı olmayan televizyonun fiyatı Türkiye'de neredeyse bir daire ya da lüks spor otomobil fiyatına denk geliyor.

Danimarkalı Bang&Olufsen, dünyanın en kaliteli ve en farklı dizayna sahip ses ve görüntü sistemlerini üreten firmalardan biri olarak tanınıyor. 1924 yılında kurulan şirketin ünü her zaman farklı teknolojileri cesurca kullanmasından geliyor.

Yeni modellerini tanıtan Bang&Olufsen Türkiye Genel Koordinatörü Ali Öncü, sadece bugünün müşterilerinin değil, geleceğin müşterilerinin beklentilerini de karşılayacak ürünler tasarladıklarını söylüyor. Öncü, dünyanın en büyük hareket eden televizyonuna Türkiye'den de önemli bir ilgi beklediklerini ifade etti.

`Oteller de ilgileniyor'
Öncü, ev kullanımı dışında otellerin de ürüne ilgi gösterdiklerini, `BeoVision 4-103'ün evde sinema keyfine farklı bir boyut kazındırdığını belirterek, "Genişliği 246, yüksekliği ise 211 santimetre olan 103 inç televizyonun satış fiyatı 147 bin avro" dedi. Bang&olufsen Eğitim Müdürü Jorgen Lunding ise televizyonun, gündüz izleme kolaylığı sağlayan otomatik görüntü kontrolü ve yansıma önleyici kaplamalı kontrast ekran gibi bir dizi görüntü teknolojisini içinde barındırdığını söyledi.

14 hoparlör bağlanabiliyor
Lunding, televizyonun 14'e kadar hoparlörün bağlanmasına olanak tanıyan özelliğe sahip olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: "Televizyon 'Adaptive Sound Technology'yi de beraberinde sunuyor. Bu teknoloji, bütün odayı bir noktaya dönüştürerek, kullanıcının hoparlörleri istediği yere yerleştirmesine ve sesi mekân özelliklerine zarar vermeden sunmasına olanak veriyor. Bu sayede hoparlörlerin yerleşimi ve dinleyicinin odadaki konumundan bağımsız olarak ses doğrudan dinleyicinin önünden geliyormuş gibi algılanabiliyor." Bir düğme ile ekranını sağa-sola aşağı-yukarı doğru hareket ettirilebilen televizyonun, siyah, gri, mavi ve kırmızı gibi beş farklı renk opsiyonu var. Yaklaşık 3-4 ayda üretilen televizyon kullanımda değilken, ekran yerden birkaç santim yükseklikte durarak, odada daha az görünüyor. Televizyon iki hafta boyunca Sapphire'de sergilenecek.
Radikal

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

147 bin euroluk dev televizyon İstanbul'da

Ferco Müzik ve Görüntü Sistemleri distribütörlüğünde Türkiye'de faaliyet gösteren Danimarkalı Bang&Olufsen, BeoVision 4-103'ü İstanbul'da bulunan Avrupa'nın en yüksek binası Sapphire'de tanıttı. Üretimi sipariş üzerine gerçekleştirilen 265 kilogramlık dünyanın hareket eden en büyük televizyonu ile ilgili konuşan Bang&Olufsen Türkiye Genel Koordinatörü Ali Öncü, ev kullanımı dışında otellerden büyük ilgi beklediklerini söylerken, ürünün iki hafta süresince Sapphire'de tanıtılmaya devam edileceğini belirtti. Bang&Olufsen Eğitim Müdürü Jorgen Lunding ise televizyonun, aralarında kral ve Hollywood yıldızlarının olduğu birçok kişi tarafından kullanıldığının altını çizdi, isim vermekten ise kaçındı.

KAPATINCA EKRAN ALÇALIYOR
Televizyonun en önemli özelliklerinden birisi odada az yer kaplaması. Kapalı halde yerden birkaç cm yukarıda duran televizyon açıldığında ise, ekran yükseliyor ve entegre edilmiş BeoLab 10 merkez hoparlör ekranın altından çıkarak öne hareket ediyor. Aynı zamanda, ekran kullanıcının tercihlerine göre dönüyor ve belli bir açıyla eğiliyor. Televizyon uyku moduna girdiğinde ise  süreç tersinden tekrar ediliyor.

Sağa sola 20 derece dönüyor
-103 inç, yani 262 ekran olan dev televizyonun genişliği 246, yüksekliği ise 211 cm.
-AĞIRLIĞI 265 kg. Televizyonun dikey hareketleri entegre 4 farklı motor ile sağlanıyor.
-5 farklı renk opsiyonu bulunuyor.
-14'e kadar hoparlör bağlanabiliyor.
-KAPALI halde yerden yüksekliği 161 cm. iken  açıldığında ise ekran 50 cm yükseliyor.
-SAĞA sola 20 derece, öne arkaya ise 4 derece hareket edebiliyor.
-TÜRKİYE satış fiyatı 147 bin euro.
Akşam

102 ekran TV'nin fiyatı 147 bin Euro

Televizyon teknolojisi gerek tasarımıyla gerekse de yenilenen özellikleriyle sınır tanımıyor. Premium televizyon markası Bang&Olufsen, dünyanın en büyük hareket edebilen TV'sini üretti.

Bang&Olufsen Türkiye Genel Koordinatörü Ali Öncü, söz konusu TV'nin üst düzey gelir grubuna hitap ettiğini, 102 ekran (103 inc) TV'nin fiyatının da 147 bin Euro olduğunu söyledi.

Son dönemde TV'lerin teknolojisindeki gelişmelere paralel olarak, rahatlığı konusunda da yeni uygulamalar boy gösteriyor. Danimarkalı görüntü ve ses sistemleri üreticisi Bang&Olufsen, plazma televizyonun vardığı son noktaya doğru önemli bir adım atarak ürettiği dünyanın en büyük hareket edebilen televizyonu BeoVision 4 103'ü Türkiye'de tanıttı. Bang&Olufsen Türkiye Genel Koordinatörü Ali Öncü, tasarım alanında 'daha az'ın 'daha çok' anlamına geldiğini düşündüğünü ve sadece bugünün müşterilerine değil geleceğin müşterilerinin beklentilerini karşılayacak ürünler tasarladığını belirtti. Hareket eden televizyona Türkiye'den de önemli ilgi beklediklerini ifade eden Öncü, ev kullanımı dışında otellerin de ürüne ilgi göstereceklerini söyledi. Öncü, TV'nin hem tasarım hem de görüntü açısından çok kaliteli olduğunu savundu.
Kenan Mehmetzade / Zaman


Geri Dön