29 / 03 / 2024

15 Temmuz'dan sonra şantiyeleri durdurmadık!

15 Temmuz'dan sonra şantiyeleri durdurmadık!

Emlak Konut GYO, FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında konut satışlarını canlandırmak için kampanyalar düzenledi. Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, “İşleri durdurmadan, gaza bastık. Kimse işçi çıkarmayacak’ talimatı verdik” diye konuştu.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün önderliğinde 15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen darbe girişimi sonrasında ekonomiyi ve konut satışlarını canlandırmak için ilk hamle Emlak Konut GYO'dan gelmişti. Vatandaşa tarihi kampanyalar düzenleyerek teşekkür ettiklerini söyleyen Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, darbe gecesi yaşadıklarını ve sonrasında konut sektöründe başlattıkları kampanya atağını anlattı.


- Hain darbe girişimiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?

- 15 Temmuz'u unutmak istiyoruz. Ülkem adına büyük utanç, üzüntü duyuyorum. Halen 15 Temmuz'un etkilerini, olumsuzluklarını kapatmaya çalışıyoruz. Deprem beklenirken, 15 Temmuz depremi oldu. Aradan 1 yıl geçti, her anlamda zarar gördük. Gerçekten güçlü bir ülkeyiz. Allah inşallah böyle acılar bir daha yaşatmaz.


- 15 Temmuz'da neredeydiniz? Böyle bir şeyin olabileceğine inandınız mı?

- İnanamadık. O akşam evdeydik, televizyonlarda alt yazılar çıkmaya başladı ama biz tatbikat falan yapılıyor zannettik. Sonra saatler 22:00'ye geliyordu ve gördük ki olaylar ciddi. Sonra şirkete geldik. Şirketimizde 2 tane bayrak vardı. Ülkemize, bayrağımıza sahip çıktığımızı göstermek adına bayrakları yarıya indirdik. Sonra köprüye gitmeye karar verdik. O saatte şirkette çalışan arkadaşlarımız vardı. Tüm şirket orada olalım dedik. Hemen organize olduk. Mail yoluyla da tüm çalışanlarımızı sokağa çıkardık.


- Sonra neler oldu?

- Havaalanına gitmek istedik, gidemedik çünkü köprüyü kapamışlardı. Saat 01:00 -02:00 civarı İlhan Varank'ın şehit olduğunu duyduk. Çok üzüldük. Daha sonra saat 02:00 - 03:00 gibi geri döndük İlhan Varank'ın yakınları oradaydı onlarla görüştük, teselli ettik. Köprü açıldıktan sonra havaalanına gittik.


- 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra nasıl bir strateji izlediniz?

- Pazartesi gününden itibaren işlerimizi tam gaz devam ettirdik. Tüm finans sistemi çalıştı. Biz de tüm yüklenicilerimizle iletişime geçtik, toplantılar yaptık. Müteahhitlerimize, 'Boşluk verilmeyecek ve işimize devam edeceğiz. Ekonomiyi işler ve güçlü tutacağız. Şantiyelerde işler devam edecek, hiç kimse işten çıkarma yapmayacak' dedik. Ciddi anlamda Emlak Konut olarak her şeyin normale döndüğünü belirtmek amaçlı kampanyalar başlattık. Tüm inşaat sektörü destek verdi. Vatandaşımız mutlu oldu. Bu süreçte Emlak Konut olarak üzerimize düşen tüm görevleri yaptık ve yapacağız.


- Darbe girişiminin ekonomiye ve konut satışlarına etkisini püskürtmek için 15 gün sonra tarihi bir kampanya başlattınız. Detaylar hakkında bilgi alabilir miyim?

-30 projede 15 bin konut ve ticari üniteyi kapsayan tarihi kampanya başlattık. Vatandaşımız bu kampanyaya öyle çok ilgi gösterdi ki... Daha ilk 3 günde 600 konut satıldı. Talep bu kadar yoğun olunca 1 ayda bitirmek için başladığımız kampanyayı yıl sonuna kadar uzatma kararı aldık. Ağustos ayı içerisinde satış rekoru kırdık. Yılın ilk yedi ayında yapılan satışın neredeyse aynısı sadece kampanya dahilinde ağustosta gerçekleşti. Kampanya satış verilerine göre 407 bin metrekare toplam satış, 1 milyar 960 milyon lira ciro ve 2 bin 547 adet de bağımsız bölüm satışı gerçekleşti.



Seda TABAK/Sabah


Geri Dön