26 / 04 / 2024

17 Yunan adası satışa çıkarıldı!

17 Yunan adası satışa çıkarıldı!

Kreditörlerin, nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulları referandumla reddeden Yunanistan’da şahıslara ait özel adaların satışa çıkarılmaya başlandığı bildiriliyor.



AA’nın “Online Özel Adalar” isimli gayrimenkul satış sitesinden derlediği verilere göre şahıslara ait 17 özel ada satışa çıkmış durumda. Bu sayının, önümüzdeki süreçte 120’yi bulmasının bekleniyor. Merkezi İngiltere’de bulunan uluslararası gayrimenkul şirketi Spot Blue’nun Müdürü Julian Walker, Yunanistan’da satışa çıkan şahsa ait adaları satın almanın, uzun vadede kazançlı bir yatırım olacağını söyledi. Walker, Yunanistan’ın euro’dan çıkarılma ihtimalini de hatırlatarak, “Eğer euro kullanılmaz ve yeni para birimine geçilirse, ev fiyatları düşer. Bu nedenle şu anda yatırım yapmak doğru değil. Ancak uzun vadeli yatırımcıysanız, kriz döneminde adalardan birini almak mantıklı yatırım olabilir”  diye konuştu.


Teklif olumlu bulundu

Bu arada Yunan hükümetinin sunduğu öneriler paketi, trafiği hızlandırdı. Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, euro bölgesi maliye bakanlarının, acil fonlama için Yunanistan’ın verdiği önerileri değerlendirmek üzere bugün yapacağı toplantıda “önemli bir karar” alabileceğini belirtti. Yarın da liderler toplanacak. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Atina’nın sunduğu programın ciddi ve güvenilir bulduğunu söyledi. 

 

En pahalısı Omfori

Satışa çıkarılan adaların bir kısmına değer biçilemese de, en pahalısı 50 milyon euro’luk “Omfori” adası. Omfori, yaklaşık 4.5 kilometrekare büyüklüğünde ve bölgenin en güzel adası olarak biliniyor. 


Omfori’nin ardından sırasıyla en değerli adalar Dulichium, Kuzey Ege, St. Thomas ve Nissos Makri adaları olarak listeleniyor. Dulichium Adası, Yunanistan’da satışa çıkarılan en büyük özel ada ve 5.4 km2 büyüklüğünde. 40 milyon euro istenen adada 4 binden fazla zeytin ağacı bulunurken, lüks bir otel, marina ve özel villa inşaatına da uygun. Yunanistan’da 5 binden fazla ada bulunuyor ancak bu adaların sadece  227 tanesi iskan edilmiş durumda. 


Milliyet


Geri Dön