19 / 04 / 2024

1954 yılında Küçükçekmece'de 6.500 liraya arsa!

1954 yılında Küçükçekmece'de 6.500 liraya arsa!

Reşat Altın'ın 57 liraya satıldığı 1954 yılında, Küçükçekmece'de bulunan değeri 15 bin lira olan, 254 metrekare ve 278 metrekare olarak parsellenen arsalar 114 adet altın parasına, 6 bin 500 liraya satılacakmış.



KÜÇÜKÇEKMECE'NİN İÇİNDE SATILIK YALI ARSALARI


1- Bu arsalar, KÜÇÜKÇEKMECE'DEDİR. Küçükçekmece, telefonu, elektriği, ev, villa, köşk, yalı, otel, gazino, plaj sitesi gibi medeni bir insanın bütün ihtiyaçlarına aynı zamanda veren ve İstanbul'a ''cennet şehir'' vasfını kazandıran sevimli eğlence ve mesire köşelerinden başta gelen biridir.

2- Bu arsalar, elektrikli banliyö treni istasyonu ve ucuzluğu, temizliği ile meşhur çarşıya


YAYA 4-5 DAKİKA MESAFEDEDİR, istasyonun Sirkeci'ye uzaklığı 17 dakikadır.

3- Bu arsalar, hem LONDRA ASFALTI üzerinde, hemde KUMSAL SAHİLDE olup, emsalsiz bir manzaraya sahiptir. Ayrıca burası PLAJ, YALI, GAZİNO, BENZİN İSTASYONU, OTEL yapmaya ve çakıl, dişli kum, perdah (sıva) kumu istihsal etmeye fevkalade uygundur.

4- Bu arsaların bir hususiyetini de, motor ve kayıkla, Küçükçekmece Köprüsü altından geçerek 4-5 dakika içinde FLORYA SAFA PLAJI yanında denize ulaşabilmek imkanı teşkil etmektedir. Bu suretle FLORYA denizi, hem de liman vazifesini gören kumsal göl sahilinden istifade edilebilir. Sert rüzgarlardan, büyük dalgalardan masun bulunan bu cennet parçası arsalarımızda bir ailenin küçük ve yaşlıları korkusuzca, tehlikesizce KUM, DENİZ BANYOSU,DENİZ SPORLARI yapılabilir.

5- Bu arsalar, 15 yıllık emeğin yetiştirdiği kokulu akasya ağaçları ve çam fidanları ile dinlendirici bir yeşilleğe sahiptir.

6- Bu arsalar 254 - 278 metrekareliktir. Bugün hakiki değeri 15.000 liradır.

   Sayın vatandaşlarımıza hizmet etmeyi kendisine daima zevkli bir vazife ve gaye bilen İSTANBUL YAPI KOLEKTİF ŞİRKETİ, bu arsaları


                YALNIZ 6500 - 8000 LİRA

  gibi gayet cüzi bir bedelle satmakla şeref duyar. Ayrıca her arsanın içinde, çıkarılıp satıldığı takdirde asgari 15.000 liralık bir gelir temin edecek kum mevcuttur.

7- Sayısı pek mahdut olan ve sahibine istikbalde büyük bir servet getirecek kıymeti haiz arsalarımız, her arzu eden müşterimize, bu pazar  günü saat 14.00'da yazıhanemiz önünden kalkan ücretsiz vasıtalarımızla mahallinde gösterilecektir. Arsalar pek mahdut sayıda olduğu için, arzu edenler şimdiden müracaat edip sıra numarası da alabilirler.

8- Arsa ayıranlardan 500 lira kapora alınır, bedelin üstü tapu verilirken tahsil edilir. Bir hafta zarfında tapusunu almayan müşterilerin ayırdıkları arsayı talibine vermekte şirket serbesttir. 


         İSTANBUL YAPI KOLEKTİF ŞİRKETİ 

Bahçekapı, İş Bankası arkası yeni Vakıf Hanı, Kat 2 No. 15-16 Telefon: 27310


(1954 yılında Reşat Altın 57 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 17 Haziran 1954 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön