17 / 04 / 2024

1955 yılında Çırağan Sarayı'nın otel haline getirilmesi kararlaştırılmış!

1955 yılında Çırağan Sarayı'nın otel haline getirilmesi kararlaştırılmış!

1955 yılında harabe halinde bulunan Çırağan Sarayı'nın restore edilerek modern bir otel haline getirilmesi kararlaştırılmış. Emekli Sandığı'nın yürüteceği restore çalışmaları sonunda saray, Balkanlar'ın en konforlu oteli olacakmış.





Çırağan Sarayı'nın modern bir otel haline getirilmesi kararlaştırıldı


Önümüzdeki yaz aylarında inşasına başlanacak olan bina, Balkanlar'ın en konforlu oteli olacak


   Halen bir harabe halinde bulunan tarihi Çırağan Sarayı, yakın bir gelecekte Balkanlar'ın en modern bir oteli olacak.

   Sarayın otel şekline getirilmesiyle ilgili olarak yapılan teşebbüsler müspet bir şekilde neticelenmiştir. Bu maksatla önümüzdeki yaz aylarında inşaata başlanmak üzere hazırlık yapılmaktadır. 

   Sarayın otel olabilmesi için, alakalıların fikrine göre azami iki senelik bir zamana ihtiyaç vardır. İnşaat işleri ile Emekli Sandığı meşgul olacaktır. 

   Bu hususta kendisiyle görüştüğümüz salahiyetli bir şahıs şunları söylemiştir:

   - Çırağan Sarayı'nın otel olarak kullanılması hususunda alakalılarla bir prensip anlaşmasına vardık. Ancak bizim bu teklifimizin Bayındırlık Vekaleti'nce de kabulü gerekmektedir. Bu hususta da Vekalet'in anlayış göstereceğine inanıyoruz. Çırağan Sarayı'nın, Balkanlar'ın en güzel ve en konforlu oteli olabilmesi için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Bu husustaki inşaat faaliyetine muhtemelen haziran ayında başlanabileceğini ümit etmekteyiz.


Milliyet Gazetesi 22 Şubat 1955



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön