26 / 04 / 2024

1957 yılında Adnan Menderes İstanbul'un fahri belediye başkanı olmuş!

1957 yılında Adnan Menderes İstanbul'un fahri belediye başkanı olmuş!

1 Haziran 1957 tarihinde, Belediye Meclisi, Vali Gökay'ın başkanlığında haziran devresi çalışmalarına başlamış. İstanbul'un imarında büyük katkıları olan Adnan Menderes'in Fahri Belediye Başkanlığı ünvanının verilmesi alkışlarla kabul edilmiş.



1 Haziran 1957 tarihinde, Belediye Meclisi Vali Fahrettin Gökay'ın başkanlığında haziran devresi çalışmalarına başlamış. İstanbul'un imarında büyük katkıları olan Adnan Menderes'in Fahri Belediye Başkanlığı ünvanının verilmesi alkışlarla kabul edilmiş.


Adnan Menderes İstanbul'un fahri Belediye Başkanı oldu.


Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında yapılan teklif alkışlarla kabul edildi.

 

  Belediye Meclisi dün sabah saat 10'dan itibaren Gökay'ın başkanlığında haziran devresi çalışmalarına başlamıştır.

  Gündemde bulunan bazı teklifler alakalı komisyonlara havale edildikten sonra üyeler tarafından sonra üyeler tarafından Riyaset Makamı'na verilen bir takririn görüşülmesine geçilmiştir. 

  Bu takrirde, İstanbul'un imar işlerinde görülen çalışmalardan dolayı Meclis'in şehir adına büyük bir memnunluk duyduğu belirtilmekte ve bu işte büyük emekleri geçen Başvekil Adnan Menderes'e İstanbul şehrinin Fahri Belediye Başkanlığı ünvanının verilmesi teklif edilmekte idi. Takrir alkışlarla kabul edilmiş, bundan sonra Belediye Reisi'ne ve diğer imar işlerinde çalışanlara da teşekkür edilmiştir. 

  Vali Gökay söz almış ve Meclise teşekkür ettikten sonra İstanbul'un 1956 yılından beri görülmemiş bir imar hamlesine girdiğini ve bunun müspet neticelerinin peyderpey tahakkuk edeceğini belirtmiştir.


Hürriyet Gazetesi 2 Haziran 1957



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön