24 / 04 / 2024

1960 yılında Boğaziçi Köprüsü inşaatı ihaleye çıkarılmış!

1960 yılında Boğaziçi Köprüsü inşaatı ihaleye çıkarılmış!

1960 yılında Boğaziçi Köprüsü projesi D. B. Steinman firması tarafından hazırlanmış. Ortaköy ile Beylerbeyi arasında inşa edilecek olan köprü, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılmış.



İstanbul Boğaziçi Köprüsü inşaatı ihaleye çıkarıldı


En geç 16 mayısa kadar müracaat lazım...


  İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayacak asma köprü inşaatı, Karayolları Umum Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılmıştır. İstanbul Boğaziçi Köprüsü, teklif alma usulü ile müteahhide ihale edilecektir. 

  Boğaziçi Köprüsü, müşavir mühendis D. B. Steinman firması tarafından hazırlanmış ve İstanbul Boğazı üzerinde Ortaköy ile Beylerbeyi arasında 208'er metre kenar açıklık ve 942 metre orta açıklıkta, yüksek irtifalı, dört şeritli bir Karayolu Asma Köprüsü olacaktır.

  İnşaata ait şartname, Karayolları Umum Müdürlüğü ile New York'taki D. B. Steinman firmasından bedelsiz olarak alınabilecektir.

  Ancak, inşaatı yapmak üzere talip olacak firmaların halen bu büyük inşaat işleri yapan geniş teşkilat ve teçhizata malik inşaat taahhüt müesseseleri olmaları ve son 15 yıl içinde bu köprü inşaatının teknik öneminden çelik konstrüksiyon ve su içinde temel inşaatı vücuda getirmiş olmaları şart koşulmuştur.

  İhaleye katılacak firmalar, Karayolları Umum Müdürlüğü'nce en geç 16 Mayıs 1960 tarihine kadar kabul edilecek, bundan sonraki müracaatlar nazarı itibara alınmayacaktır. Teklifler Karayolları Umum Müdürlüğü'nce tetkik ile icabında firma sahiplerinden izahat alınacaktır.

  Boğaziçi Köprüsü inşaatını üzerine alacak firma belli olduktan sonra muhtemelen haziran veya temmuz ayı içinde faaliyete geçilecektir.


Hürriyet Gazetesi 9 Şubat 1960



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com 




Geri Dön