20 / 04 / 2024

1960 yılında Türkiyenin en büyük oteli 10 milyon dolara mal olacakmış!

1960 yılında Türkiyenin en büyük oteli 10 milyon dolara mal olacakmış!

1960 yılında Taksim Belediye Gazinosu sahasında yapılacak olan 16 katlı otel, 10 milyon dolara mal olacakmış. Sermayenin yüzde 45'i Vakıflar tarafından temin edilecekmiş. İşletilmesi Sheraton şirketine devredilecekmiş.



1960 yılında Türkiyenin en büyük oteli 10 milyon dolara mal olacakmış!

 

Taksi'mde 10 milyon dolara yapılacak turistik oteli

Amerlikalılar adına anlaşmayı Stassen dün imzaladı.

TAKSİM Belediye Gazinosu'nun yerinde inşa edilecek büyük otel ve yurdun muhtelif yerlerinde yapılacak moteller için evvelki gün Ankara'da Amerikalı sermayedarlar adına anlaşmayı imzalayan Harold Stassen dün saat 11'de Yeşilköy'den uçakla Paris'e hareket etmiştir.

  Harold Stassen'in verdiği izahata göre, Taksim'de kurulack beynelmilel çaptaki lüks otelle, memleketin muhtelif yerlerinde inşa edilecek motellerin işletilmesi, otelcilik sahasında

 

1960 yılında Türkiyenin en büyük oteli 10 milyon dolara mal olacakmış! 


Amerika'da büyük tecrübe ve şöhrete sahip bulunan tanınmış Sheraton Şirketi'ne devredilecektir.
  Projenin tahakkuku için, gerekli sermayenin yüzde 55'i döviz olarak Amerikalı sermayedarlar grubu tarafından, yüzde 45'i ise Türk Lirası olarak Vakıflar grubu tarafından temin olunacaktır.
  Moteller hariç yalnız otel takriben 10 milyon dolara mal olacak, motellerin nerelerde kurulacağı bilahara tespit edilecektir.

 

 HİLTON'DAN BÜYÜK

 

  Taksim Oteli İstanbul Hilton'dan daha büyük olacaktır. Vakıflar Bankası'nın bu mevzuda açtığı beynelmilel müsabakayı, 7 yerli, 5 ecnebi firma içinden Türk firması kazanmıştır. Avan projeye göre, otel sahasında yapılacak park boyunca dükkanlar mevcuttur. Zeminden itibaren en altta ve onun üstünde bir garaj, kalorifer dairesi, personel lojmanları sonraki katta antre, idare kısmı, üstündeki katta küçük ve büyük lokantalar, mutfak ve servis kapısı, daha üstte kulüp, oyun ve okuma salonları, teras ve müdür dairesi bulunmaktadır. Otelin, her biri 18 odalı, 16 katı vardır. Her katta ayrıca 4'er tane 2 odalık daireler, ofisler, bunların üstündeki katta kapalı teras ve bar mevcuttur. Bütün otelde 416 oda bulunmaktadır.

 

Hürriyet Gazetesi 2 Mart 1960


Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön