29 / 03 / 2024

1963 yılında eski tramvaylar Kadıköy'de kömür taşıyacakmış!

1963 yılında eski tramvaylar Kadıköy'de kömür taşıyacakmış!

1963 yılında İETT İdaresi, İstanbul'un emektar tramvayları Kadıköy'de kömür taşıyacakmış. Kadıköy Rıhtımı ile Gazhane arasında kamyonla yapılan kömür nakliyatı tramvaylarla yapılacakmış. Böylece Kadıköy'de trafik aksamayacakmış.



Emektar tramvaylar şimdi Kadıköy'de kömür taşıyacak.


İETT Gazhane'ye yaptığı nakliyatını ucuza getirecek.


  İETT İdaresi, İstanbul'un emektar tramvaylarından, kömür nakliyatından istifadeye karar vermiştir. Daha önce seferden alınarak, depoya çekilen tramvaylardan bir kısmı, geceleri normal seferlerin tamamlanmasından sonra, Kadıköy Rıhtımı ile Gazhane arasında kömür taşıyacaklardır.

  İdare bu maksatla, tramvaylardan bir kısmını revizyona tabi tutacak ve yine bir kısmına römork bağlamak suretiyle, bu hizmeti görmeye çalışacaktır. Bilindiği üzere Gazhane'ye gelen kömür, rıhtımdan kamyonlarla alınmak suretiyle taşıttırılmakta idi. Bu nakliyat daha ziyade gündüz saatlerinde yapıldığı için, hem buradaki trafiğin aksamasına ve hem de nakliyatın pahalıya çıkmasına mal oluyordu. İdare tasarruf düşüncesiyle bu tedbiri düşünmüş, bir bakıma şehrin emektar tramvaylarını yeniden vazifeye koymuştur. Bu çeşit nakliyata önümüzdeki günlerde başlanacaktır.


Hürriyet Gazetesi 21 Mayıs 1963



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön