25 / 04 / 2024

1963 yılında Sait Halim Paşa Yalısı kumarhane olacakmış!

1963 yılında Sait Halim Paşa Yalısı kumarhane olacakmış!

1963 yılında, Alman otel ve kumarhane Kralı Willi Rayt, Yeniköy'deki Sait Halim Paşa Yalısı'nı kumarhane olarak işletmek üzere, Turizm Bankası ile anlaşmaya varmış. Kumarhane, Ortadoğu'nun en modern kumarhanesi olacakmış.



Tarihi Sait Halim Paşa Yalısı kumarhane oluyor.


Turizm Bankası ile Alman otel kralı Willi Rayt bu hususta anlaşmaya vardı.

 

  Alman Otel ve Kumarhane Kralı Willi Rayt Yeniköy'deki Sait Halim Paşa Yalısı'nı kumarhane olarak işletmek üzere, Turizm Bankası ile anlaşmaya varmıştır.

  Önümüzdeki hafta içinde mütehassıs kumar ekibi ile şehrimize gelecek olan Willi Rayt bu konuda görüştüğü Turizm Bankası ilgililerine, Sait Halim Paşa Yalısı'nı, Yakın ve Ortadoğu'nun en mükemmel kumarhanesi haline getireceğini söylemiştir.

  Yabancı Sermayesi Teşvik Kanunu'ndan faydalanarak, Ankara'da Gazi Osman Paşa Çiftliği'nde Marmara Oteli ile  İzmir  Çeşme'deki Çeşme Oteli'nin inşa ve işletmesini üzerine alan Rayt bu iş için ilk olarak 25 milyon lira sarf edecektir.

  Tarihi Sait Halim Paşa Yalısı'nı 3 milyon 800 bin lira sarfıyla modern bir kumarhane haline getirecek olan Rayt firması 3 katlı ahşap binanın iç kısmında büyük çapta değişiklik yapmayacaktır. Antika möblelerle ve kristal avizelerle tefriş edilmiş, altın yaldızlarla kaplı oymalı kapılarıyla bir sarayı andıran yalının büyük salonlarına bakara masaları getirilecektir.

  Yalının küçük salonlarına ise rulet, poker, bezik ve diğer kumar masalarıyla, çeşitli oyun aletleri yerleştirilecektir.

  Ecnebi kumarbazların dünyanın her tarafındaki yeni açılmış kumarhanelere büyük rağbet gösterdiklerini ifade eden Willi Rayt, Artık Monte Carlo, Riviera ve hatta Las Vegas'taki kumarhaneler değerlerini kaybetti, demode oldular. Kumarbazlar değişik dekorlar güzel manzaralı şehirler aramaktadırlar, demiştir.

  Yalnız ecnebi pasaportlu kumarbazların alınabileceği bu modern kumarhane için şimdiden dünyanın ünlü kumarbazlarıyla anlaştığını söyleyen Willi Rayt, ''önümüzdeki mevsime kadar tamamlanacak olan kumarhaneye Avrupa ve Amerika'dan milyonlar ve asil kumarbazlar, uçaklarla kafileler halinde akın edeceklerdir'', diye ilave etmiştir.


Hürriyet Gazetesi 9 Haziran 1963



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön