20 / 04 / 2024

1964 yılında Galata Köprüsü'nün ayakları 70 santim yükseltilmiş!

1964 yılında Galata Köprüsü'nün ayakları 70 santim yükseltilmiş!

1964 yılında Galata Köprüsü'nün ayakları 70 santim yükseltilmiş. Tarihi Köprü'nün Karaköy tarafındaki ayakları 70 santim yükseltilerek, daha önce stabilize bir yolla yükseltilen Karaköy Meydanı'na bağlanmış.



1964 yılında Galata Köprüsü nün ayakları 70 santim yükseltilmiş!


Galata Köprüsü'nün ayakları 70 santim yükseltildi.


Büyük bir mani çıkmazsa, Köprü bu sabah trafiğe açılacak.


  Tarihi Galata Köprüsü'nün, Karaköy tarafındaki ayaklarının 70 santim yükseltilmesi ile ilgili faaliyet evvelki gece saat 22.00'de başlamış ve dün bütün süratl ile devam etmiştir. İlk iş olarak, evvelki geceden itibaren trafiğe kapatılan köprünün ayakları yükseltilmiş, bir taraftan altındaki dubalara kaynakla ilaveler yapılırken, bir taraftan da üst tarafına demir


1964 yılında Galata Köprüsü nün ayakları 70 santim yükseltilmiş!


kalıplarla beton dökülmüştür.

  Beton kalıplar daha sonra, kum ve çakıl kullanılarak meydana getirilen stabilize bir yolla daha önce yükseltilen Karaköy Meydanı'na bağlanmıştır. Bu işler yapılırken motorlu vasıtalar Unkapanı Köprüsü üzerinden işlenmiştir. Galata Köprüsü yayalara açık tutulmuştur. Bunun yanı sıra Kadıköy'e geçecek vatandaşlar için Şehir Hatları'nın vapurları Sirkeci'deki 1 numaralı iskeleden hareket ettirilmiştir. Bu yolcu nakliyatına, hususi motorlar da Sirkeci'deki iskeleden kalkmak suretiyle katılmışlardır. İlgililer, köprünün bu sabah trafiğe açılmak üzere programlaştırıldığını ve pek büyük bir mani çıkmadığı takdirde işin tamamlanıp, Köprü'nün açılacağını söylemişlerdir.


Hürriyet Gazetesi 24 Ağustos 1964



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön