19 / 04 / 2024

1964 yılında Karaköy Yeraltı Geçidi'ne yürüyen merdiven konacakmış!

1964 yılında Karaköy Yeraltı Geçidi'ne yürüyen merdiven konacakmış!

1964 yılında Karaköy Meydanı'nda inşasına başlanan Karaköy Yeraltı Geçidi'ne yürüyen merdiven konulacakmış. Bu merdiven geçidin iki girişine konulacakmış ve merdivenler bir milyon liraya mal olacakmış.



Karaköy Yeraltı Geçidi'ne yürüyen merpen konacak.


Meydan eylülde vasıta trafiğine açılıyor.


  Yayalar için inşa edilen Karaköy Meydanı'ndaki yeraltı geçidine, dört adet yürüyen merpen konulmasına karar verilmiştir. 

  Belediye bu iş için bütün planlarını hazırlamış ve Ankara'ya tasdike göndermiştir. Yaya geçidinin iki girişine konulacak olan yürüyen merpenler, bir milyon liraya mal olacaktır. Yürüyen merpenler, bir İsviçre firmasına sipariş verilmiştir.

  Trafiğin en kesif olduğu Karaköy Bankası önündeki giriş ile Tünel istikametindeki girişe konulacak olan yürüyen merpenler, ortalama saatte beş bin kişiyi geçide indirip çıkartacak kapisetededir. Geçidin dört girişi vardır. Diğer iki girişte, yürüyen merpen bulunmayacaktır. Yürüyen merpen bulunmayan giriş çıkışlar, normal 20 basamaklı merpenler şeklinde olacaktır.

   Altı yaya geçidinin inşaatı ilerlemektedir. Buranın kaba inşaatı eylül ayının sonunda bitmiş olacak ve meydan otomobil trafiğine açılacaktır. İlgililer geçidin tamamen bitmesi için daha altı aylık bir çalışmaya ihtiyaç olduğunu belirtmişlerdir. 


Hürriyet Gazetesi 23 Ağustos 1964



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön