27 / 04 / 2024

1964 yılında Taksim Gezi Parkı'nda dükkanlar yaptırılacakmış!

1964 yılında Taksim Gezi Parkı'nda dükkanlar yaptırılacakmış!

1964 yılında Belediye, Taksim Gezi Parkı'nda modern dükkanlar yaptıracakmış. Gezi'nin Harbiye'ye doğru olan kısmında bir kafeterya ve iki yanına yaptırılacak 14 dükkan, bir milyon liraya mal olacakmış.



Belediye Taksim Gazisi'nde modern dükkanlar yaptıracak.


İlkbahara kadar tamamlanacak olan bu tesisler 1 milyon liraya mal olacak.


  İstanbul Belediyesi, Taksim Gezisi'nin Harbiye Caddesi'nde, gezi altında ve üstünde duvarları oyarak, birçok modern dükkanlar yaptırmaya karar vermiştir. Projeleri ve maketi hazırlanmış olan bu tesisler, gezinin caddeye bakan kısmında ortası ile iki yanında inşa ettirilecektir. Gezinin orta kısmında yaptırılacak bir kafeteryanın önüne ve kaldırım üzerine şemsiyeler ve sandelyeler konularak, halkın buradan faydalanması sağlanacaktır.

  Gezinin iki yanında, ayrıca 14 dükkan inşa edilecektir. Bundan başka, Harbiye'ye doğru olan kısmında altlı ve üstlü modern bir kafeterya inşa ettirilecek ve burada müşteriler kendi servislerini yaparak yemek yiyebileceklerdir.

  Belediyenin hazırladığı projeler, ekim devresinde Belediye Meclisi'nin tasdikinden sonra hemen tatbik edilecektir. İnşaatın ilkbahara kadar tamamlanacağı düşünülmektedir. İlk modern kafeterya ile dükkanların inşası için takriben bir milyon lira sarf edilecektir.


(1964 yılında Reşat Altın 141 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 29 Eylül 1964



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön