26 / 04 / 2024

1964 yılında Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa ve Kağıthane'nin imarına başlanacakmış!

1964 yılında Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa ve Kağıthane'nin imarına başlanacakmış!

1964 yılında Beyazıt Meydanı iki ay içinde son şeklini alacakmış. Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa ve Kağıthane'nin imarına da başlanacakmış. Sadece 3 ilçenin su derdinin halli için 3 milyon lira harcanacakmış.



Hürriyet Meydanı'nın projesi 2 ay içinde son şeklini alacak.


Ayrıca Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa ve Kağıthane'nin imarına da başlanıyor.


  İmar ve İskan Bakanı Celalettin Uzer, dün Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa ve Kağıthane semtlerinin imarına yakında başlanacağını bildirmiş ve şunaları söylemiştir:


  ''Zeytinburnu'nda modern bir mahalle yapmaktayız. Bu mahallede 30 daire, 30 dükkan ve büyük lokaller bulunacaktır. Bu iş için bir milyon 20 bin lira ayrılmıştır. Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa ve Kağıthane'de su derdinin halli için 6 milyon lira harcanacaktır. Zeytinburnu kanalizasyon inşaatına 770 bin liralık yatırım yapılacaktır. Kağıthane'nin bir milyon liralık elektrik işi ihale edilmek üzeredir. Küçükköy'ün yol işi için 250 bin lira ayrılmıştır. Gaziosmanpaşa ilçesinin açık olan kanalı en kısa zamanda kapatılacaktır.''

  Hürriyet Meydanı projesinin iki ay içinde son şeklini alacağını ve uygulamaya geçileceğini belirten Bakan, yeraltı geçitleri için girişilen çalışmaların yakında Taksim'de başlayacağını, Ali Samiyen Stadı civarı planının Bakanlıkca en kısa zamanda onaylanacağını ifade etmiştir. 

  Celalettin Uzer, Kağıthane, Gaziosmanpaşa ve Zeytinburnu'nda İmar ve İskan Bakanlığı bölge teşkilatının kurulduğunu, bu semtlerde üç mühendisin idareci olarak görevlendirildiğini söyleyerek ''bu bölgelerdeki yeni görevliler yarınki yapı polisinin nüvesi olacaktır. Bu keşif faaliyetimiz bakanlıkla ilgili kanunların Meclis'ten çıkmasıyla başlayacaktır.'' demiştir.


(1964 yılında Reşat Altın 141 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 7 Mayıs 1965



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön