25 / 04 / 2024

1965 yılında İstanbul'un su problemi 540 milyon lirayla halledilebilinirmiş!

1965 yılında İstanbul'un su problemi 540 milyon lirayla halledilebilinirmiş!

1965 yılında Sular İdaresi, şehrin su durumu hakkında bir bildiri yayınlamış. Bildiride şehre ne şartlar altında su verildiği anlatılmış ve her gün şehre 223 bin metreküp su veriliyormuş.



Şehirde su sıkıntısını önlemek için 540 milyon lira lazım.


  İstanbul Belediyesi Sular İdaresi şehrin su durumu hakkında bir bildiri yayınlamıştır. Bildiride şehre ne şartlar altında su verildiği açıklanmakta, su arızaları ve bunların giderilmesi anlatılarak vatandaşa bazı tavsiyelerde bulunulmaktadır.

  Sular İdaresi şehre günde 223 bin metreküp su vermektedir. Bu miktar su kafi gelmediğinden bazı bölgelerde geceleri sular kesilmektedir.

  Sular İdaresi gelişmekte olan şehrimizde her yıl 10 bine yakın binaya yeniden su vermektedir. Bundan dolayı her geçen yıl su durumu biraz daha bozulmaktaktadır.

  Yeni tesisler yapılıncaya kadar, mevcut suyu iyi bir şekilde tevzi edebilmek için zaman zaman kesilme saatlerinin uzatılması zaruret haline geleceğinden şehir halkının İdare'nin açıklama ve tavsiyelerine uymaları önemle hatırlatılmaktadır.

  Sular İdaresi şehrin su durumunun halli için 540 milyon lira yatırım yapılması gerektiğini, bunun için de çeşitli yönlerden teşebbüslere geçildiğini, bu arada İdare'nin kendi imkanlarıyla da sıkıntıya düşülmemesi için çalışmalar yapıldığını bildirmektedir.


(1964 yılında Reşat Altın 149 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 18 Şubat 1965



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com



Geri Dön