25 / 04 / 2024

1966 yılında Gezi Parkı'ndaki dükkanlar kiraya verilecekmiş!

1966 yılında Gezi Parkı'ndaki dükkanlar kiraya verilecekmiş!

1966 yılında Belediye, Gezi Parkı önüne inşa ettirdiği 23 dükkanı kiraya verecekmiş. Dükkanlar Belediye'ye 2 milyon 218 bin liraya mal olmuş ve 1 milyon 374 bin lira kira geliri elde edilecekmiş.



1966 yılında Gezi Parkı ndaki dükkanlar kiraya verilecekmiş!


Belediye, Taksim'deki bazı dükkanları 10 bin liraya kiraya verecek


  Belediye, Taksim Gezisi önüne inşa ettiği kafeterya ve dükkanlardan yılda bir milyon 374 bin lira kira toplayacaktır. Bu dükkanlar Belediye'ye 2 milyon 218 bin liraya mal olmuştur. Belediye iki yılda bu dükkanları amorti edecektir.

  Gezi'nin Cumhuriyet Caddesi tarafında inşa edilen 23 dükkanın 13'ü şimdiden kiraya verilmiş ve yıllık 684 bin lira gelir sağlamıştır. Dükkanlar beşer yıl üzerinden ihale suretiyle kiralanmaktadır. Bu dükkanlardan ikisini PTT İdaresi, ikisini bir halı fabrikasının sahibi, birisini Tekel İdaresi aylık beşer bin liradan kiralamışlardır. Birisini de Bulgar Hava Yolları 4.050 liradan kiralamıştır.


   3 BÜYÜK DÜKKAN KAFETERYA OLACAK


  Henüz ihaleye çıkarılmayan 10 dükkanın üçü büyüktür ve bunlar kafeterya olarak kiralanacaktır. Bunların kira bedelleri aylık 10 bin lira olarak tespit edilmiştir. Kafeterya ve diğer yedi dükkan kiraya verildikten sonra bütün sitenin yıllık geliri bir milyon 374 bin lirayı bulacaktır. İhalede bu paranın daha da yükseleceği tahmin edilmektedir.

  İlgililer, inşaatın bittiğini sadece kalorifer tesislerinin ikmalinin beklendiğini ifade etmişlerdir. Kaloriferler bitirildikten sonra dükkan sahipleri derhal faaliyete geçeceklerdir.

  Belediye Başkanı Haşim İşcan dükkanlarla ilgili olarak; '' Buraya yatırdığımız parayı iki yılda amorti ediyoruz. Aynı zamanda gezinin bu köşesi değerlenmiş ve güzelleşmiş oluyor. Taksim Meydanı bu dükkanlar faaliyete geçtikten sonra Avrupai bir şekil alacaktır.'' demiştir.


(1966 yılında Reşat Altın 157 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 25 Aralık 1966



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön