25 / 04 / 2024

1966 yılında Gülhane ile Üsküdar arasında teleferik yapılacakmış!

1966 yılında Gülhane ile Üsküdar arasında teleferik yapılacakmış!

1966 yılında İstanbul Valiliği, Gülhane Parkı ile Üsküdar Doğancılar arasında teleferik yaptıracakmış. Belediye Başkanlığı ise, Sarayburnu ile Üsküdar arasındaki bu teleferiğin silüeti bozacağını ileri sürmüş.



Gülhane Parkı ile Üsküdar arasında teleferik yapılacak


  Gülhane Parkı ile Üsküdar Doğancılar arasında yapılacak teleferik inşaatı hakkında Vilayet Bayındırlık Müdürlüğü uzmanları incelemelerine başlamışlardır. Gerekli bütün masraflar il bütçesinden karşılanacaktır. Teleferik Gülhane Parkı'ndan 60 metre yükseklikte ilerleyerek Doğancılar Parkı'nın karşısındaki sahaya inecektir. Burada bir otopark ve kafeterya da inşa edilecektir. 

  Vilayetin bu teklifi belediyece tartışmalara yol açmıştır. Belediye Başkanlığı, Sarayburnu ile Üsküdar arasındaki bu teleferiğin silüeti bozacağını ileri sürmekte ve uygun görmemektedir. Şiddetli rüzgar akımları dolayısıyla da gidiş ve gelişin çeşitli yönlerden mahzurlu olacağı da ileri sürülmektedir. Fakat Valilik, kararlı olduğundan Belediye Başkanlığı'nın bütün itirazlarına rağmen teleferik için müracaatı Belediye'ye yapacaktır. Başkanlık tarafından herhangi bir itiraza uğramaması için de müracaat doğrudan doğruya Belediye Meclisi Başkanlığı'na yapılacaktır. Başkan Ertuğrul Adalı bu kararın kabul edileceğini söylemiştir.


Hürriyet Gazetesi 17 Haziran 1966



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön