19 / 04 / 2024

1966 yılında İstanbul'un denizden görülen kısımları ağaçlandırılacakmış!

1966 yılında İstanbul'un denizden görülen kısımları ağaçlandırılacakmış!

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İstanbul'un denizden görünen çıplak kısımlarının ağaçlandırılması için dikim faaliyetine başlanmış. Üsküdar Şemsipaşa sahilleri, Salacak, Harem sırtları, Mühürdar, Moda, Fenerbahçe yamaçları ağaçlandırılacakmış.



İstanbul'un denizden görülen kısımları ağaçlandırılacak.


  Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İstanbul'un denizden görünen çıplak kısımlarının ağaçlandırılması için gerekli hazırlıklarını tamamlamış ve dikim faaliyetine geçmiştir. Bu konudaki faaliyete öncelikle Üsküdar Şemsipaşa sahillerinden başlanmıştır. Bundan sonra Salacak, Harem sırtları, Harem Araba Vapuru İskelesi Meydanı ve yolları, Kadıköy, Mühürdar, Moda ve Fenerbahçe sahil ve yamaçları ağaçlandırılacaktır. Ağaçlandırma faaliyetine İstanbul Yakası'nda da Sirkeci - Florya sahil yolunda ve Haliç sırtlarında yakında başlanacaktır. 

  Diğer taraftan şehre Avrupa'dan demiryolu giriş güzergahında bulunan ve bilhassa gecekondu muhitleri olan Zeytinburnu, Yedikule yamaçları ve bu hattın deniz tarafındaki kısımlarının perişanlığı da şikayetlere yol açmaktadır. Belediye'nin, Avrupa demiryolu girişindeki düzensizlik ve çirkin görünüşleri bertaraf etmesi istenmektedir.


Hürriyet Gazetesi 27 Aralık 1966



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com



Geri Dön