26 / 04 / 2024

1966 yılında İstanbul'un iki köprüye ihtiyacı varmış!

1966 yılında İstanbul'un iki köprüye ihtiyacı varmış!

1966 yılında Haşim İşcan, İstanbul'un çeşitli dertlerini Başbakan Süleyman Demirel'e anlatmış. İstanbul'un en büyük derdi kanalizasyonmuş. Ayrıca İstanbul'un biri Boğaz'da diğeri de Haliç üzerinde iki köprüye ihtiyacı varmış.



İşcan, Başbakan'a İstanbul'un dertlerini sayıp döktü


Şehrin iki köprüye daha ihtiyacı var


  Belediye Başkanı Haşim İşcan, İstanbul Belediyesi'nin çeşitli dertleri arasında, Başbakan Demirel'e yaptığı yaptığı açıklama üzerine, Başbakan 29 nisanda şehrimize gelerek bu konularla yeniden ilgilenecektir. İşcan, Başbakan'a verdiği bilgi hakkında şunları söylemiştir:


 -'' İstanbul Belediyesi'nin işi bir Hükümet, hatta ondan üstün olan bir Büyük Millet Meclisi işidir. Çünkü, Hükümet gelirinin yüzde 48'i istanbul'dan geçiyor. Belli başlı derdimiz kanalizasyondur. Bunun içinde 2 milyar 225 milyon lira lazımdır. Planı onaylanmıştır. Halen İstanbul'un 2 bin kilometrelik yolu vardır. Bunun 550 kilometresi kazma görmemiştir. Yollarımızın medeni bir hale sokulması için 600 milyon liraya ihtiyacımız vardır. 3 defa çöp fabrikası kurmak üzere teşebbüse geçtik. Muhtelif firmalardan teklifler aldık, fakat bu iş bir hükümet işidir. İstanbul'un iki köprüye daha ihtiyacı daha var. Biri Haliç üzerinde, diğeri Boğaz üzerinde olması lazımdır. Bu köprülerle birlikte çevre yollarının da yaptırılması şarttır.''


Hürriyet Gazetesi 28 Nisan 1966 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön