29 / 03 / 2024

1966 yılında Sirkeci - Eminönü arasındaki onarım 70 milyona mal olacakmış!

1966 yılında Sirkeci - Eminönü arasındaki onarım 70 milyona mal olacakmış!

1966 yılında Sirkeci ile Eminönü arasında, Denizcilik Bankası'na ait binaların yıkım işi 130 bin liraya ihale edilmiş. Burada 70 milyon lira sarfıyla yeni binalar yapılacakmış.



Sirkeci - Eminönü arasındaki onarım 70 milyona mal olacak


  Sirkeci ile Eminönü arasında yıkılmasına karar verilen Denizcilik Bankası'na ait binaların yıkım işi tespit edilen bedelden 30 bin lira fazlasıyla 130 bin liraya ihale edilmiştir.

  Burada 70 milyon lira sarfıyla Denizyolları ve diğer deniz işletmelerinin iştirakiyle yeni binalar yapılacaktır. Buna ait plan Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanmıştır. Yol, 6 vasıtayı rahatça köprüye ulaştıracak şekilde düzenlenecektir. Çarşı ile Yeni Cami giçidi bu suretle düzenlenmiş olacak ve Yeni Cami arkasından Mısır Çarşısı yolu ile vasıta işlemeyecektir ve cami etrafındaki sıkışıklık ortadan kalkmış olacaktır. 

  Diğer taraftan burada büyük bir çelik hangar inşa edilecektir. Bu hangar, kolayca monte edilecek ve ambar ihtiyacını karşılayacaktır. Ayrıca yeni ambarlar inşası için de planda uygun yerler gösterilmiştir. İnşaata önümüzdeki ay başlanacaktır.


(1966 yılında Reşat Altın 157 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 7 Eylül 1966



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön