26 / 04 / 2024

1967 yılında, ikinci tıp fakültesi Cerrahpaşa'da açılacakmış!

1967 yılında, ikinci tıp fakültesi Cerrahpaşa'da açılacakmış!

1967 yılında İstanbul Üniversitesi'ne bağlı ikinci tıp fakültesi, Cerrahpaşa Hastanesi'nde açılacakmış ve yeni fakülteye 200 öğrenci alınacakmış. İstanbul Belediyesi'ne ait olan Cerrahpaşa Hastanesi, İstanbul Üniversitesi'ne 30 milyon liraya devredilecekm



1967 yılında, ikinci tıp fakültesi Cerrahpaşa da açılacakmış!


Cerrahpaşa'da 2. Tıp Fakültesi açılıyor


Yeni fakülteye 200 öğrenci alınıyor. Belediye hastaneyi 30 milyon liraya Üniversite'ye satıyor...


  İKİNCİ Tıp Fakültesi önümüzdeki ders yılında Cerrahpaşa Hastanesi'nde açılacaktır. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cihat Abaoğlu yeni fakülteye 200 öğrenci alınacağını açıklamıştır.

  Dekan, Devlet Planlama Teşkilatı'na, Marmara Bölgesinde üç yeni tıp fakültesi açılmasına imkan verecek elemana sahip bulunduklarını bildirmiştir.

  Cerrahpaşa Hastanesi'nin Belediye'ye ait kliniklerinin 30 milyon liraya Üniversite'ye devri


1967 yılında, ikinci tıp fakültesi Cerrahpaşa da açılacakmış!


konusu Belediye Meclisi'nin yarın yapacağı toplantıda karara bağlanacaktır.

  Halen Cerrahpaşa Hastanesi'nin Dahiliyesi'nin bir kısmı, Cerrahi, Asabiye, Göz, Çocuk, Kadın - Doğum, Üroloji kliniklerinin tamamı ile Tüberküloz Kliğinin yarısı Üniversite'ye bağlı bulunmaktadır. Belediye'ye bağlı olan Fizik Tedavi grubu ile Kulak - Boğaz - Burun, Dahiliyenin bir kısmı ve idare grubu alınacak kararla Üniversite'ye devredilecektir.

  Belediye'ye bağlı kliniklerdeki hekimler istedikleri takdirde yerlerinde ve görevlerinde kalabileceklerdir. Üniversite'ye devirden sonra görevinde kalmak istemeyen hekimlerin yine İstanbul içinde başka bir sağlık tesisine verilmeleri Belediye'den istekte bulunmuştur.

  Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Abaoğlu bu konuda özetle şöyle demiştir:

>>Cerrahpaşa'nın devri ikinci fakültenin açılmasına imkan vereceği için çok önemlidir. Devir işi hastaları katiyen zor durumda bırakmayacaktır. Fakir olan hastalar yine ücretsiz tedavi edileceklerdir. Belediyeye 30 milyon lira ile Cerrahpaşa'dan bize devredilecek yatakların yerine Haseki Hastanesi'ndeki pavyonlar genişletilebilir.


(1967 yılında Reşat Altın 171 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 18 Temmuz 1967



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön