26 / 04 / 2024

1967 yılında İstanbul'a, 3 günde 1,5 milyar liralık yatırım yapılmış!

1967 yılında İstanbul'a, 3 günde 1,5 milyar liralık yatırım yapılmış!

1967 yılında Başbakan Süleyman Demirel, üç günde bir buçuk milyar lirayı aşan tesisin temel atma ve işletmeye giriş törenlerinde hazır bulunmuş. Almanya'daki işçilerin kuracağı TÜRKSAN Kağıt Fabrikası'nın da temeli atılacakmış.



1967 yılında İstanbul a, 3 günde 1,5 milyar liralık yatırım yapılmış!


''İstanbul'da 3 günde 1,5 milyarlık yatırım yapılacak''


  DÜN ATILAN TEMELLER VE AÇILAN TESİSLER


  Başbakan 6 temel attı ve 4 tesis açtı


  BAŞBAKAN Demirel İstanbul'da bulunduğu üç gün zarfında toplam tutarı bir buçuk milyar lirayı aşan tesisin temel atma ve işletmeye giriş törenlerinde hazır bulunacaktır. Dün Defterdarlık binası, Özel İdare Hizmet Binası, Bakırköy Çocuk Rehabilitasyon Merkezi, Vatan Caddesinde...


  BUGÜN ATILACAK TEMELLER VE AÇILACAK TESİSLER


  TÜRKSAN TESİSİ, Almanya'daki Türk işçilerinin ekonomileriyle kurulan TÜRKSAN'ın ilk yatırımı olan Ambarlı Kağıt ve Kaplama Sanayi Tesisleri'nin temeli yarın Başbakan Demirel tarafından atılacaktır. Üç buçuk milyon lira sermayeli yeni kuruluşun ilk imalatı okul defteri olacak ve TÜRKSAN eylül ayından itibaren piyasadaki okul defterlerinden %30 ucuza defter satacaktır. Ambarlı tesisleri eylül ayına kadar tamamlanamayacağı için TÜRKSAN, defter imaj eden makinalarını şimdilik muvakkat bir yere monte edecektir. TÜRKSAN'ın Ambarlı'da kuracağı tesisler ancak 1968 yılının mart ayında tamamlanacak ve nisan sonunda burada tam randımanla faaliyete geçecektir. TÜRKSAN'ın Türkiye'ye getireceği defter makinesi saatte istenen boyda 10 bin adet defter imal edebilecek kapasitedir. Yukarıdaki resimde TÜRKSAN'ın kuracağı tesisin maketi görülüyor.

   

  Bugün de altı temel atılacak 3 tesis de törenle açılacak

 

  Bugün başbakan Demirel tarafından temeli atılacak ve işletmeye açılacak tesisler şunlardır:

  Ambarlı Termik Santrali Üçüncü Ünitesi, Avcılar Belediyesi Elektrik Santrali inşaatı, Almanya'daki işçilerin kuracağı TÜRKSAN Kağıt Fabrikası, Yeşilköy Sun'i Tohumlama Laboratuvarı'nın temel atma törenleri, Ambarlı Termik Santrali'nin ikinci ünitesinin, Bakırköy'deki Pe-re-ja Kolonya Fabrikası'nın işletmeye açılışları, Bakırköy Osmaniye Sosyal Konutları'nın anahtar teslimi, Zeytinburnu'nda 1100 vatandaşa tapu tevzi, Taksim'de 360 yataklı otelin, Kartal ve civarı belediyelerin su tesisi temel atışları ve 13 köy elektrik verilmesi.

   

(1967 yılında Reşat Altın 171 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 3 Temmuz 1967



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön