25 / 04 / 2024

1968 yılında Merkez Bankası Şişhane'deki itfaiye adasını satın almış!

1968 yılında Merkez Bankası Şişhane'deki itfaiye adasını satın almış!

1968 yılında İstanbul Belediyesi, Şişhane'deki itfaiyeye ait adayı 27,5 milyon liraya Merkez Bankası'na satmış. Banka bu ada üzerinde büyük bir bina inşa edecekmiş ve bütün şubelerini bir araya toplayacakmış.



1968 yılında Merkez Bankası Şişhane deki itfaiye adasını satın almış!


Merkez Bankası Şişhane'deki itfaiye adasını satın aldı.


  İstanbul Belediyesi, Şişhane'deki itfaiyeye ait adayı 27,5 milyon liraya Merkez Bankası'na satmış ve anlaşma imzalanmıştır. 5 milyon liralık borç çıktıktan sonra, geri kalan 22,5 milyonun Belediye'ye ödenmesine karar verilmiştir.

  Haşim İşcan zamanında başlanan görüşmeler, şimdi sonuçlanmış ve gerekli formaliteler tamamlanmıştır. Merkez Bankası bu ada üzerinde büyük bir blok inşa edecektir. Bu bina Merkez Bankası'nın bütün şubelerini bir araya toplayabilecek genişlikte olacaktır. İnşaat projeleri ilgililerce hazırlanmıştır. Yapılan hesaplara göre, binanın kat yüksekliği 20 metrenin üstünde olacaktır. 

  İnşaat iki senede tamamlanacak ve derhal gerekli nakiller yapılarak, banka tüm olarak burada çalışmalara başlayacaktır. Geri kalan binalar, Genel Müdürlüğün vereceği kararlara göre, ya satılacak ya da başka şekillerde faydalanılacaktır.


(1968 yılında Reşat Altın 185 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 19 Mart 1968 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön