26 / 04 / 2024

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'ne karşı kampanya başlatılmış!

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'ne karşı kampanya başlatılmış!

1969 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri Boğaziçi Köprüsü'ne karşı kampanya açmışlar. 68 kuşağının sevilen simalarından Metin Eşrefoğlu ve Gündüz Taner, Taksim'de yağlı boya ile protesto yazıları yazmışlar.



1969 yılında Boğaziçi Köprüsü ne karşı kampanya başlatılmış!


KÖPRÜYE KARŞI KAMPANYA AÇILDI


İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri Boğaz Köprüsü yapımına karşı kampanya açmışlardır. Önceki gece Taksim alanında yağlı boya ile protesto yazıları yazan Gündüz Taner ve Metin Eşrefoğlu adlarında iki öğrenci polisler tarafından yakalanmıştır. Resimde, Taksim'de öğrencilerin yazdıkları Köprü aleyhtarı slogan görülmektedir.


Milliyet Gazetesi 10 Mart 1969


1969 yılında Boğaziçi Köprüsü ne karşı kampanya başlatılmış!


BOĞAZ KÖPRÜSÜNE ÇATILARAK MİMAR SİNAN ANILDI


Mimar Sinan'ın 381'inci ölüm yıl dönümü dolayısıyla dün Dolmabahçe'de düzenlenen törende, direğe üzerinde gecekondular yanında Boğaz Köprüsü'nü canlandıran, bir köşesinde ise utançtan elleriyle yüzünü kapayan Mimar Sinan'ın portresi bulunan bir tablo - flama çekilmiştir. Töreni Mimarlar Odası İstanbul Şubesi ile İTÜ Mimarlık ve İnşaat Fakültesi öğrencileri düzenlenmiştir. Mimar Sinan'ın türbesi başında düzenlenen törene ise, Mimar Sinan İlkokulu öğrencileri ile okulun mehter takımı da katılmıştır. Törende küçük öğrenciler Sinan'ı tanıtan konuşmalar yapmışlardır. 


Milliyet Gazetesi 10 Nisan 1969



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön