29 / 03 / 2024

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'nü yapacak firmanın tespiti işine başlanmış!

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'nü yapacak firmanın tespiti işine başlanmış!

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'nü yapacak firmanın tespiti işine başlanmış. Boğaziçi Köprüsü'yle ilgili dört firma tarafından hazırlanan projelerin seçimi için bir toplantı düzenlenmiş. Projeler teknik ve mali yönden incelenecekmiş.



1969 yılında Boğaziçi Köprüsü nü yapacak firmanın tespiti işine başlanmış!


Boğaz Köprüsü'nü yapacak firmanın tespiti işine başlandı


PROJELER ELE ALINDI 


Toplantıda Haliç Köprüsü'nün de durumu görüşülüyor


  BOĞAZ Köprüsü'yle ilgili dört firma tarafından hazırlanan projelerin seçimi için düzenlenen toplantı dün Karayolları 17. Bölge binasında yapılmıştır. Beynelmilel Müşavirler Heyeti üyeleri, Karayolları ile köprü projesini hazırlayan firmanın temsilcilerinin katıldığı toplantıda bugün de devam edecek ve Dünya Yatırımlar Bankası temsilcisi köprü konusunda bilgi alacaktır.

  

  Böylece eldeki projeler teknik ve mali yönden en ince ayrıntılarına kadar incelenecektir. Çalışmalar sona erdikten sonra seçilen firma önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Haliç Köprüsü'nün de üzerinde durulduğu dünkü toplantıya katılanlar şunlardır:


  Prof. Oberti (İtalya), Prof Klöppel (Almanya), Prof. Hiral (japonya), Mr. Huet (Fransa), Mr. Pain (İngiltere), Cahit Yalgın (Karayolları Genel Müdür yardımcısı)


1969 yılında Boğaziçi Köprüsü nü yapacak firmanın tespiti işine başlanmış!


Ziya Çakmak (Köprüler Dairesi Başkanı), Ali Terim (Özel Köprüler Müdürü), Atalay Coşkunoğlu (17. Bölge Müdürü), Dr. Brown, Mr. Parsons, Prof. Sait Kuran (Köprü projesini yapan firma temsilcileri).


Milliyet Gazetesi 28 Kasım 1969



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön