19 / 04 / 2024

1969 yılında Karaköy Meydanı'na köprü inşa edilecekmiş!

1969 yılında Karaköy Meydanı'na köprü inşa edilecekmiş!

1969 yılında Karaköy Meydanı'nda köprü inşa edilmesine karar verilmiş. Köprü, Tersane Caddesi ile Necatibey Caddesi'ni birbirine bağlayacakmış. Köprünün uzunluğu 150 metre olacakmış, genişliği ise 7 metre olacakmış.



1969 yılında Karaköy Meydanı na köprü inşa edilecekmiş!


Azapkapı'dan gelen araçlar Karaköy Meydanı'nda bu köprüden geçerek Necatibey Caddesi'ne gideceklerdir.


Karaköy Meydanı'nda köprü


  İstanbul Belediyesi şehrimizde bu yıl Aksaray ve Azapkapı geçitlerinden başka üç alt-üst geçit ve bir köprü, gelecek yıl da dört alt-üst geçit yaptırılmasını kararlaştırmıştır. Ayrıca şehrin çeşitli yerlerinde iki otopark, bir kapalı otopark, bir yeraltı otoparkı ile 73 açık otopark inşa edilecektir.


  Bu yıl yapılacak olan alt-üst geçitler Tophane Meydanı, Dolmabahçe ve Beşiktaş'ta meydana getirilecektir. Önümüzdeki yıl da Divan Oteli önü, Harbiye Meydanı, Pangaltı ve Şişli Meydanı'nda dört alt-üst geçit yaptırılması planlanmıştır.


1969 yılında Karaköy Meydanı na köprü inşa edilecekmiş!


  Yapılacak otoparklar ise şu şunlardır:


  <<Taksim Talimhane'de 1097 arabalık otopark, Karaköy'de yolcu salonunun karşısında 780 arabalık kapalı otopark, Azapkapı'da 280 arabalık kat otoparkı, Vali Konağı Caddesi'nin altında 920 arabalık otopark.>>


  Yapılması kararlaştırılan köprü Kadıköy Meydanı'nda inşa edilecek ve Tersane Caddesi ile Necatibey Caddesini birbirine bağlayacaktır. Taşıt araçlarının iki dizi halinde geçebilecekleri köprünün uzunluğu 150 metre, orta yüksekliği 4.25 metre, genişliği de 7 metre olacaktır.

  Azapkapı'dan Necatibey Caddesi'ne giden araçlar köprünün üstünden Tophane'den Eminönü ve Azapkapı istikametine giden araçlar ise altından geçeceklerdir.

  Yeni köprünün maliyeti 1 milyon liraya mal olacağı bildirilmektedir.


(1969 yılında Reşat Altın 203 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 25 Nisan 1969



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön