26 / 04 / 2024

1970 yılında Fulya Bayırı kayıyormuş!

1970 yılında Fulya Bayırı kayıyormuş!

1970 yılında Şişli Fulya Deresi sırtlarında 60 bin metrekarelik bir alan, devamlı yağış nedeniyle kaymaya başlamış. Üç yüzden fazla gecekondu heyelan bölgesinde 40 kadar gecekondunun duvarları çatlamış.



1970 yılında Fulya Bayırı kayıyormuş!


FULYA BAYIRI KAYIYOR...


  Şişli Fulya Deresi sırtlarında 60 bin metrekarelik bir alan önceki gece sabaha karşı devamlı yağış nedeniyle kaymaya başlamıştır. Üç yüzden fazla gecekondu ve binanın bulunduğu heyelan bölgesinde 40 kadar gecekondunun duvarları çatlamış, bazı binalar boşaltılarak mühürlenmiş, toprak yer yer yarılmıştır.

  İki geceden beri devam eden kayma, dün gece sabaha karşı şiddetlenmiş, burada oturan halk korkudan konutlarını terk ederek dışarı fırlamıştır. Son kayma nedeniyle 60 kadar gecekondu ve bina hasara uğramıştır. Bunlardan 20'sinin duvarları çatlamış, çatıları çökmüş ve oturulamaz hale gelmiştir. 40 gecekondunun durumu ise tehlikededir. Kaymakamlık bazı gecekonduları boşalttırarak tahliye ettirmiş ve kapılarını mühürlemiştir. Fulya Mahallesi, Dutluk sokakta 100 metre uzunluğunda bir hatta toprak yarılmış ve bu hat üzerinde bulunan bina ve gecekondular ağır hasara uğramıştır.


1970 yılında Fulya Bayırı kayıyormuş!


  Bölgedeki kayma Ihlamur Deresi yönünde olup, toprağın killi oluşu nedeniyle halen devam etmektedir. 

  Şişli Kaymakamı <<20 kadar gecekondunun durumu heyelan dolayısıyla tehlikededir. Bunlardan bazılarını boşalttık ve mühürledik. Dışarıda kalan halk için Kızılay'dan çadır istedik. Ayrıca Belediye Fen İşleri'ne bağlı mühendisler, heyelan bölgesinde araştırmaya başladılar>> demiştir.


Milliyet Gazetesi 20 Nisan 1970



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön