27 / 04 / 2024

1970 yılında Levent'in en büyük binası tahliye edilmiş!

1970 yılında Levent'in en büyük binası tahliye edilmiş!

1970 yılında Levent'in en büyük binası sadece 10 katlı, 40 daireliymiş. Emlak Kredi Bankası tarafından inşa edilen -dev binanın- duvarları çatlamış ve bina tahliye edilmiş.



1970 yılında Levent in en büyük binası tahliye edilmiş!


4. Levent'te 10 katlı, 40 daireli dev apartman.


Duvarları çatlayan 10 katlı, 40 daireli bina boşaltıldı


  Türkiye Emlak Kredi Bankası'nın Dördüncü Levent'teki 10 katlı, 40 daireli apartmanı tahliye edilmiştir. Levent'in en büyük binası olan apartmanın boşaltılmasına, duvarlardaki çatlakların sebep olduğu ileri sürülmektedir. Bu maksatla dün Belediye Fen İşleri'nden bir heyet binadaki çatlakları tetkik etmişlerdir.

 

  Belediye yetkililerinin ifadesine göre, binanın tehlikeli bir durum arz etmemesi için fen heyetinin bina hakkında geniş bir inceleme yapması ve bir rapor tanzimi gerekmektedir. Bu maksatla Belediye, Türkiye Emlak Kredi Bankası'na bir yazı ile müracaat etmiş ve binanın 


1970 yılında Levent in en büyük binası tahliye edilmiş!


projelerini istemiştir.

  Belediye yetkililerinin ifadesine göre, binadaki çatlaklar muhtelif sebeplerden olabilir. Birinci sebep proje hatasıdır. Projede hata olup olmadığını, yapılacak tetkiklerden sonra anlaşılacaktır. İkinci sebep projenin tatbikinde hata işlenmiş olmasıdır. Üçüncü sebep de malzeme noksanlığı gösterilmektedir.

  Bu araziyi iyi bilen ve civarda 12 katlı blok apartmanların bulunduğunu ifade eden yetkililer, bu arazi kaymasının mevcut olmadığını söylemektedirler. Belediye yetkilileri fenni tetkiklerini tamamladıktan sonra bina için maili indiham raporu tanzim edecekler ve binanın yıkılması gerekecektir. Ancak işin bu safhaya varmayacağı ve takviye kolonlarla binanın yine kullanılabileceğini ifade edilmiştir. 

  Türkiye Emlak Kredi Bankası yetkilileri ise, binanın satış maksadı ile tahliye edilmediğini söylemiştir. Binada tehlikeli bir durumun olmadığını, bünyede bir tehlikenin bulunmadığını ifade eden banka  yetkilileri ''Binanın tamamını satmak istediğimiz için boş teslim etmemiz gerekiyordu. Bina bu maksatla boşaltılmıştır. Ancak binadaki çatlaklar, önemli değildir ve telafisi mümkündür'' demektedirler.


Hürriyet Gazetesi 8 Ocak 1970



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön