26 / 04 / 2024

1970 yılında Tarabya'da Avrupa'nın en büyük Hayvanat Bahçesi kurulacakmış!

1970 yılında Tarabya'da Avrupa'nın en büyük Hayvanat Bahçesi kurulacakmış!

1970 yılında Tarabya'da Avrupa'nın en büyük hayvanat bahçesi kurulacakmış. Tarabya sırtlarında kurulacak olan hayvanat bahçesi, 780 bin metrekare arazi üzerine kurulacakmış ve 20 milyon liraya mal olacakmış.



1970 yılında Tarabya da Avrupa nın en büyük Hayvanat Bahçesi kurulacakmış!


Avrupa'nın en büyük hayvanat bahçesi ile eğlence sitesinin kurulacağı Tarabya sırtlarındaki 780 dekarlık arazinin görünüşü


  Hayvanların serbest dolaşacağı Avrupa'nın en büyük hayvanat bahçesi Tarabya'da kurulacak


  Avrupa'nın en büyük ''Hayvanat Bahçesi'' İstanbul'da, Tarabya sırtlarındaki 780 dekarlık bir arazi üzerinde kurulacak, turistik tesislerle birlikte yaklaşık olarak 20 milyon liraya mal olacaktır.

  Temeli ilkbaharda atılacak olan İstanbul Eğlence Sitesi ve Hayvanat Bahçesi'' adlı tesisin gerçekleştirilmesi için birçok tanınmış iş adamları ile tanınmış bilim adamlarından 150 kişilik bir grup, bir vakıf kurmak üzere çalışmalara başlamıştır.


9 TANE GÖL YAPILACAK


  ''İstanbul Eğlence Sitesi ve Hayvanat Bahçesi''nin, Avrupa'daki bir benzerinin daha bulunamayacağını belirten Fahri Atabey, ''Burada bir gençlik sitesi, açık hava tiyatrosu, üniversite zooloji enstitüsüne bağlı araştırma merkezi, moteller, otoparklar, eğlence siteleri, gazinolar, 9 göl, 2 kayak mahalli ve barajlar yer alacağını belirtmiştir.!!


  İstanbul Belediyesi Bahçeler Müdürü Haşmet Aytaç da şunları söylemiştir:


 - ''Temeli atıldıktan sonra 5 yılda tamamlanması öngörülen Hayvanat Bahçemizde, hayvanlar, kendi tabi atmosferleri içerisinde serbestçe dolaşabileceklerdir. Burada, su kuşları, uçucu kuşlar, memeli hayvanlar gibi aynı tür ve aynı cinsten hayvanlar ayrı bölümler, ayrı lojmanlar kurulacaktır. Ayrıca memleketimizde nesli tükenmekte olan hayvanları üretme, av ve kürk hayvanları üretebilecek, kale - restoranlar, yüz metre yüksekliğinde döner bir kule üzerinde lokanta, pastahaneler inşası da, diğer tesislerle birlikte yürüyecektir.''


(1970 yılında Reşat Altın 208 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 7 Aralık 1970 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com 


Geri Dön