18 / 04 / 2024

1971 yılında Uluslararası İstanbul Fuarı Yenikapı'da kurulacakmış!

1971 yılında Uluslararası İstanbul Fuarı Yenikapı'da kurulacakmış!

1971 yılında Uluslararası İstanbul Fuarı Yenikapı'da kurulacakmış. İlk açılışı 1973 yılında yapılacak olan fuar, 300 bin metrekare saha üzerine yayılacakmış. Bir kısım deniz de doldurularak karaya eklenecekmiş



1971 yılında Uluslararası İstanbul Fuarı Yenikapı da kurulacakmış!


İSTANBUL FUARI Yenikapı'da kuruluyor..


Deniz doldurulup gazino ve balıkçı lokantaları yapılacak


H. B. ÜLGEN


  İZMİR'de olduğu gibi, İstanbul'da da her yıl Uluslararası İstanbul Fuarı açılması için Turizm ve Tanıtma Bakanlığı ile işbirliği yapan belediye, hazırlıklara başlamıştır. İlk açılış 1973 yılında olacaktır.

  

  Kurulacak tesis için, Yenikapı'dan Kocamustafapaşa'ya kadar uzanan bir saha tespit edilmiştir. Halen bu sahanın Yenikapı'daki 167 bin 340 M2'lik kısmının planı düzenlenmiş ve çalışmalara başlanmıştır. Fuar sahası 300 bin metrekare olacaktır. Bir kısım deniz doldurulacak ve karaya eklenecektir. 


  SİRK DE OLACAK


  Fuarda Ortadoğu ülkelerinin sanayi mamulleri teşhir edilecek, yerli mamullerin hem tanıtılması, hem de satılması sağlanacaktır. Devamlı olarak gündüz ve gece açık olacak alanda büyük havuzlar, fıskiyeler, özel ve resmi pavyonlar, turistik eğlence yerleri, lunapark, ayrıca bir sirk yer alacaktır. Denizin doldurulan yerlerine lokantalar, çayhaneler, müzikli gazinolar açılacaktır. Balıkçı lokantalarının da açılmasına önem verilecektir. Şimdiki halde 70 değişik pavyon kurulması için etütler yapılmaktadır. Denizden doldurulan kısma bir köprüyle geçilecektir. Ayrıca çocuk bahçesi, temsiller de kurulacaktır. Halkın denizden yararlanması temin için 5 bin kişilik bir plaj yer ayrılacaktır.


Hürriyet Gazetesi 16 Ekim 1971



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com



Geri Dön