26 / 04 / 2024

1974 yılında Haliç Köprüsü tamamlanacakmış!

1974 yılında Haliç Köprüsü tamamlanacakmış!

1974 yılında Haliç Köprüsü tamamlanacakmış ve çevre yollarının bitmesiyle Köprü trafiğe açılacakmış. Halıcıoğlu ile Ayvansaray'ı birbirine bağlayan, 995 metre boyundaki Haliç Köprüsü 30 milyon liraya mal olmuş.





4'ünü köprü mayıs sonunda bitecek 


Halen asfalt kaplama işleri yapılan köprünün trafiğe açılması için, her iki yakadaki otoyolun tamamlanması gerekiyor.


  Tam 29 aydan beri üçüncü bir köprü yapımı için Altın Boynuz (Haliç) üzerinde sürdürülen çalışmalar mayıs ayı sonunda tamamlanacak ve çevre yollarının bitmesinden sonra da trafiğe açılacaktır.

  Halen montaj ve asfalt kaplama işleri devam eden Haliç Köprüsü'nde yaya yollarının yapım çalışmaları sürmektedir. Bu arada, aydınlatma, yaya ve oto - korkuluk işlerine devam edilmektedir. 

  Bazı kesimlerde 65 metreye kadar inen çelik boru kazıkların üzerinde kurulan köprü için bugüne dek yaklaşık 6900 ton çelik levha profil kullanılmış, 18 bin metreküp beton dökülmüş ve 10 kilometreden fazla çelik boru çakılmıştır. 

  Haliç Köprüsü'nün trafiğe açılması için önce her iki yakadaki otoyolun tamamlanması gerekmektedir. İlgililerin verdikleri bilgilere göre, bu iş de ancak temmuz ayı sonlarında bitirilebilecektir. Yaklaşık olarak 300 milyon liraya mal olan Haliç Köprüsü trafiğe açıldıktan sonra Galata ve Atatürk köprülerindeki trafik yükünü önemli oradan hafifletecektir. Halıcıoğlu ile Ayvansaray'ı birbirine bağlayan 995 metre boyunda ve 31.20 metre genişliğindeki köprüden yapılan araştırmalara göre, 1990 yılında 80 bin taşıt geçecektir.


(1974 yılında Reşat Altın 894 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 22 Mart 1974



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön