28 / 03 / 2024

1975 yılında Eminönü ve Galata'daki düzensizliğe son verilecekmiş!

1975 yılında Eminönü ve Galata'daki düzensizliğe son verilecekmiş!

1975 yılında İstanbul Belediye Ahmet İsvan, Eminönü Meydanı ve Galata Köprüsü'nde incelemeler yapmış. Düzensizliğe son verilecek diyen İsvan, iskelelerin bulunduğu yerin otobüs durağı olacağını söylemiş.



1975 yılında Eminönü ve Galata daki düzensizliğe son verilecekmiş!


İsvan, Eminönü ve Galata'da düzensizliğe derhal son verecek


İSTANBUL Belediye Başkanı Ahmet İsvan Eminönü Meydanı ve Tahmis Sokağı karşısı ile Galata Köprüsü'nde incelemeler yapmış ''Buradaki düzensizliğe derhal son verilecek'' demiştir.

  İncelemesi sırasında Eminönü Meydanı'na yapılmış ve yıllardır el sürülmemiş kaçak dükkanları gelişi güzel yayılmış ser-


1975 yılında Eminönü ve Galata daki düzensizliğe son verilecekmiş!


gi ve dükkanları, esrarkeş tekkesi haline dönüşmüş balıkçılar sitesini, Galata Köprüsü'nün altında halkın geçişi için yapılmasına rağmen bir lokantanın yazlık yeri haline getirdiği geçidi, lokanta haline gelmiş rıhtıma bağlı dolmuş motorlarını, kontrolsüz satılan balıkları bizzat saptamış ve ilgilileri buranın süratle düzenlenmesi için uyarmıştır.

  Belediye Başkanı, iskelelerin bulunduğu alanın otobüs durakları Nimet Abla gişesinin önündeki alanın da dolmuş durağı olarak kullanılması için gerekli etüdü yaptıklarını ve konuyu İl Trafik Komisyonu'na götüreceklerini belirtmiştir. İsvan görevlilere ''Kısa hem de çok kısa bir süre içinde buradaki düzensizliği derhal kaldıracaksınız'' demiştir.


Milliyet Gazetesi 18 Ocak 1975



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön