26 / 04 / 2024

1976 yılında Gülhane Parkı'ndaki hayvanlar perişan durumdaymış!

1976 yılında Gülhane Parkı'ndaki hayvanlar perişan durumdaymış!

1976 yılında Gülhane Parkı'nda bulunan küçük hayvanat bahçesinde hayvanlar ilgisizlik ve bakımsızlıktan acınacak duruma gelmişler. Bahçedeki hayvanlar ölünce içleri doldurularak bahçenin karşısında bulunan Hayvanat Bahçesi Müzesi'ne taşınıyormuş.



1976 yılında Gülhane Parkı ndaki hayvanlar perişan durumdaymış!


Birçok hayvan açlıkla savaşıyor ve öldüğü zaman, içi doldurularak müzeye kaldırılıyor


Gülhane'deki hayvanlar perişan durumda...


Doğu ülkelerinde de, Batı ülkelerinde de büyük kentlerin övündükleri büyük görkemli hayvanat bahçeleri vardır. Bu hayvanat bahçelerinde her kıt'anın her tür hayvanı görülür. Bu kuruluşlar bir tür endüstridir. Ürettikleri ve dışarıya sattıkları hayvanlarla zaman zaman gelir bile sağlarlar. Oysa bizim Gülhane Parkı'mızın hayvanat bahçesinde örneğin garip ayılar neredeyse insanlar gibi el açıp yiyecek dilenecek halde.


UĞUR SANER


  İSTANBUL Belediyesi'nin Gülhane Parkı'nda bulunan küçük hayvanat bahçesinde hayvanlar ilgisizlik ve bakımsızlıktan acınacak duruma gelmiştir. Küçücük kafesler için kendilerini görmeye gelenlere sanki yalvarmakta el açmaktadırlar. Özellikle ayıların bulunduğu kafeslerde hayvanlar üst üstedir. Hayvanat bahçesindeki akbaba soğuktan titremekte, kafesinde bulunan bir kuru ağacı kemirerek yaşamını tüketmektedir. Sıcak ülkelerin hayvanı develer parkta kendilerine ayrılan küçücük çitler arasında yaşamlarını sürdürme çabasındadır. Sonuç olarak Gülhane Parkı'nda bulunan hayvanlar bu koşullar sonunda ölünce canlı hayvanat bahçesinin karşısında bulunan Hayvanat Bahçesi Müzesi'ne içleri doldurularak taşınmakta ve yaşamlarının acılarından ancak bu yolla kurtulmaktadırlar.


Milliyet Gazetesi 19 Aralık 1976



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön