25 / 04 / 2024

1976 yılında troleybüsler trafiği arap saçına döndürüyormuş!

1976 yılında troleybüsler trafiği arap saçına döndürüyormuş!

1976 yılında troleybüslerin arızalanması trafiği arap saçına döndürüyormuş. Havai hatların eksikliği ve İstanbul şoförlerinin troleybüslere geçiş önceliği tanımaması yüzünden meydana gelen kontaklar yolların tıkınmasına neden olmaktaymış.



1976 yılında troleybüsler trafiği arap saçına döndürüyormuş!


Troleybüslerin arızalanması trafiği arap saçına döndürüyor


İETT yetkilileri havaların ısınmasıyla troleybüs hatlarında meydana gelen kopmanın bir ilgisi olmadığı belirtiyorlar.


  TRAFİK sıkışıklığı, havai hatların eksikliği ve İstanbul şoförlerinin troleybüslere geçiş önceliği tanımaması yüzünden meydana gelen kontaklar seferlerin aksamasına ve yolların tıkanmasına neden olmaktadır.

  Troleybüs hatlarının geçtiği şehrin değişik cadde ve meydanlarında son zamanlarında sık sık elektrik kontakları meydana gelmektedir. İETT ilgilileri havaların ısınmasıyla troleybüs hatlarında meydana gelen kontaklar arasında hiç bir ilişki olmadığını belirterek, ''En önemli neden İstanbul şoförlerinin troleybüslere geçiş önceliği tanımamasıdır. Oysa hem Türkiye'de hem de bütün dünyada geçerli trafik kurallarına göre belirli hat üstünde seyretme zorunluluğu olan araçlara yol verme mecburiyeti vardır'' demişlerdir.

  Öte yandan, bazen dakikalarca sürerek halkın korku içinde kalmasına yol açan elektrik kontaklarının havai hatlardaki eskime ve çürümeden meydana geldiği ileri sürülmektedir. Özellikle kavşaklarda ve troleybüsler araç sollarken meydana gelen kontakların yere tel düşmesi halinde çevreye ölüm saçabileceği belirtilmektedir.


Hürriyet Gazetesi 7 Temmuz 1976



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön