28 / 03 / 2024

1978 yılında Adalar'ın çevresi halka açık plaj olacakmış!

1978 yılında Adalar'ın çevresi halka açık plaj olacakmış!

1978 yılında Marmara Denizi'ndeki Kınalı, Burgaz, Heybeli adalarının tüm çevresi ve Büyükada'nın 1 kilometrelik bölümü halka açık plaj yapılacakmış. Kınalı, Burgaz ve Heybeli adalarında da çevre yolları yapılacakmış.



1978 yılında Adalar ın çevresi halka açık plaj olacakmış!


Adalar'ın çevresi halka açık plaj yapılıyor


ABDULLAH ÖĞÜLMÜŞ


  MARMARA Denizi'ndeki Kınalı, Burgaz, Heybeli adalarının tüm çevresi ve Büyükada'nın 1 kilometrelik bölümü halka açık plaj yapılacaktır. Belediye bu amaçla Adalar'da dün başlattığı çalışmaları deniz mevsiminden önce tamamlayacaktır.

  İstanbul Belediye Başka-


1978 yılında Adalar ın çevresi halka açık plaj olacakmış!


nı Aytekin Kotil, ''Adalar'da başlatılan çalışmaların belediyenin kendi olanakları ile tamamlanacağını'' bildirmiş, şu bilgiyi vermiştir:

  ''Bugün yalnız Büyükada'da 14 kilometrelik çevre yolu vardır. Başlattığımız çalışma ile Kınalı, Burgaz ve Heybeli adalarından da çevre ve orman yolları yapılacaktır. Buna bağlantılı olarak Kınalı, Burgaz ve Heybeli adalarının tüm çevreleri halka açık plaj biçimine dönüştürecek ve işletmeciliği belediye tarafından yapılacaktır. Buralarda halk denize girmek için para ödemeyecektir. Büyükada'nın da 1 kilometrelik bölümü halka açık plaj olacaktır.''


Milliyet Gazetesi 16 Şubat 1978



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön