23 / 04 / 2024

1978 yılında İstanbul'un ahşap evleri birer birer yok oluyormuş!

1978 yılında İstanbul'un ahşap evleri birer birer yok oluyormuş!

1978 yılında İstanbul'un ahşap evleri birer birer yok oluyormuş. Kocamustafapaşa'dan Eyüp'e kadar İstanbul'un eski semtlerindeki ahşap evler yıkılıp yok oluyormuş. Bakımsızlıktan oturulamaz olmuş evlerin bazılarını da Belediye mühürlüyormuş.



1978 yılında İstanbul un ahşap evleri birer birer yok oluyormuş!


İstanbul'un ahşap evleri birer birer yok oluyor


  ÖZELLİKLE Kocamustafapaşa'dan Eyüp'e kadar İstanbul'un eski semtlerindeki ahşap evler birer ikişer yıkılıp yok oluyor. Zamanın etkisine dayanamayarak ve bakımsızlık nedeniyle oturulamaz hale gelen evler, kimi zaman içinde oturanlar tarafından hemen terk ediliyor.

  İstanbul'daki konut sorunu ise bir kısım aileyi hala bu evlerde bin bir korku içinde oturmaya zorluyor. Kiralar ateş pahasına olduğu için başka bir eve çıkma olanağı bulamayanlar, yıkılmaya yüz tutmuş bu asırlık ahşap evlerde tehlike içinde yaşamlarını sürdürüyorlar. Bu evlerin önünden geçmeye bile korkan yabancılar ise, evlerde oturanların hareketini ''Büyük cesaret'' olarak niteliyor.

  Kimi evleri de belediye ekipleri mühürleyerek, içindekileri çıkartıyor. Ama yine de belediye kontrolünün kıyı köşedeki her sokağa uzandığını söylemek güç


Hürriyet Gazetesi 26 Kasım 1978



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön