19 / 04 / 2024

1979 yılında Atışalanı'nın ilçe olması istenmiş!

1979 yılında Atışalanı'nın ilçe olması istenmiş!

1979 yılında Bakırköy'e bağlı köy olan Atışalanı'nın ilçe olması istenmiş. 1979 yılında nüfusu 120 bini aşan Atışalanı'nın hali, Türkiye'nin kuş uçmaz, kervan geçmez köylerinden daha betermiş.



1979 yılında Atışalanı nın ilçe olması istenmiş!


Atışalanı Köyü'nün ilçe olması isteniyor


  Büyük bir hızla gelişen ve nüfusu 120 bini aşan Atışalanı Köyü'nün ilçe olması isteniyor. Bakırköy'e bağlı olarak muhtarlıkla idare edilen ve nüfusu Türkiye'nin birçok ilim den fazla olan Atışalanı Köyü'nün sorunlarlarıyla bugüne kadar hiç bir kuruluşun ilgilenmediği ileri sürülüyor. Günümüzde köylere de her türlü konforun bulunduğunu belirten Atışalanı Köyü Muhtarı Ali Halviş, ''İstanbul içindeyiz ama halimiz Türkiye'nin kuş uçmaz, kervan geçmez köylerinden daha beter.'' diyor.

  Bir damla suya, bir kilometrelik yola hasret kaldıklarını belirten köy muhtarı; ''Sokaklarımızda lambalar yanmıyor, çeşmelerimizden su akmıyor, patlayan kanalizasyonlardan çıkan pislikler köyün ortasından akıyor. Dünya Çocuk Yılı'nda minik yavrularımız parksızlıktan pisliklerin içinde oynuyor. Kapı kapı dolaşıyoruz, kimse bizi dinlemek dahi istemiyor. Türkiye'nin en büyük ilinde, adeta orta çağ devri yaşıyoruz.'' diyor. 

  500'e yakın ilkokul öğrencisinin maddi imkansızlık nedeniyle tamamlanamayan okulda öğretim görmeleri gerekirken, yağmurda akan barakada ders yaptıklarını belirten Muhtar Ali Halviş, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kendilerine yardımcı olmasını istiyor.


Hürriyet Gazetesi 9 Ağustos 1979 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön