28 / 03 / 2024

1979 yılında Ayazağa'da modern bir hayvanat bahçesi yapılıyormuş!

1979 yılında Ayazağa'da modern bir hayvanat bahçesi yapılıyormuş!

1979 yılında Gülhane Parkı'ndaki hayvanlar Ayazağa'da yapılacak yeni evlerini bekliyormuş. Ayazağa'da 1 milyon 69 bin metrekarelik bir alanda kurulacak hayvanat bahçesiyle, Gülhane'deki hayvanlar rahata kavuşacakmış.



1979 yılında Ayazağa da modern bir hayvanat bahçesi yapılıyormuş!


1 milyon 69 bin metrekarelik bir alanda hayvanlar rahata kavuşacak


Ayazağa'da modern bir hayvanat bahçesi yapılıyor 


  GÜLHANE Parkı'ndaki hayvanlar ''Yeni evleri''ni bekliyor. Hepsi perişan, hepsi ''Yersizlik''ten bakımsız durumda, hepsi bir bakıma yaralı...

  Seyredenler bile üzülüyor. Ve ''Şu hayvanların dili olsa da acaba neler anlatırlar?'' diye birbirlerine soruyorlar.

  Gülhane Parkı'ndaki minik hayvanat bahçesinde 531 tür hayvan var. Bu konuda yetkililerin belirttiğine göre hayvanlar ''Modern hayvanat bahçesi'' koşullarından yoksun bulunmaktadır.

  16 metrekarelik bir odanın içinde 4 yabani kurdun hareket olasılığı bile zor bulduklarını belirten ilgililer şunları söyledi: 

  ''Bütün umudumuz yeni yapılmakta olan hayvanat bahçesindedir. Ayazağa'da 1 milyon 69 bin metrekarelik bir alanı kapsayacak olan yeni hayvanat bahçesinde hem hayvan sayısı artacak hem de hayvanlar modern koşullara kavuşarak rahat edecekler. Onları seyretmeye gelenler de pisliği ve perişanlık görerek üzülmeyecek...''

  Gülhane Parkı'ndaki ''Hayvanat Bahçesi''ne ilgililer bile ''Hayvan Hapishanesi'' adını takmışlar. Buradaki hayvan sayımı ise son duruma göre şöyle: 10 tavuskuşu, 100 güvercin, 20 kanarya, 6 kartal, 5 yabani kedi, 1 aslan, 1 at, 1 midilli atı, 40 tavuk, 4 yabani keçi, 2 ceylan, 5 koyun, 2 pelikan, 1 inek, 1 papağan, 15 ördek, 200 balık, 2 tilki, 4 ayı, 15 bokser, 2 deve, 6 yabani kurt, 3 domuz, 2 kirpi, 15  Ankara  Kedisi, 15 maymun, 1 balıkçıl, 1 çoban köpeği, 5 sülün, 1 keklik, 2 bıldırcın ve 1 leylek.

  Bütün bu hayvanlara 31  görevli bakmaktadır.

  Yeni hayvanat bahçesi bittiği zaman hem hayvan sayısının hem de türünün artırılacağını belirten yetkililer:

  ''Bu koşullar altında hayvanat bahçesi demek yersiz bir deyim olur buraya... O sebeple elimizden geleni yapıyoruz... Ama işte bu kadar oluyor ve hayvanlar rahat edemiyorlar'' şeklinde konuştular.


Hürriyet Gazetesi 24 Kasım 1979 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön