26 / 04 / 2024

1979 yılında Galata ile Unkpanı arasına üçüncü bir köprü yapılacakmış!

1979 yılında Galata ile Unkpanı arasına üçüncü bir köprü yapılacakmış!

1978 yılında Belediye ile Karayolları, Galata ve Unkapanı arasında bir köprü yapımı için anlaşmaya varmış. Belediye Meclisi'nin onayından geçtikten sonra 1979 yılında uygulamaya konulacak köprü 600 milyon liraya mal olacakmış.



1979 yılında Galata ile Unkpanı arasına üçüncü bir köprü yapılacakmış!


Belediye Meclisi köprüye ait planı kabul ettikten sonra Bakanlıkça hemen onayı sağlayıp inşaat için gerekli tekliflerin incelenmesine geçilecek


Galata ile Unkapanı arasına üçüncü bir köprü yapılacak


Tahmini hesaplara göre 600 milyon liraya mal olacak köprü, 3 gidiş 3 geliş olmak üzere 6 şeritten oluşuyor.


  İSTANBUL Belediyesi Karayolları ile birlikte Galata Köprüsü ve Unkapanı Köprüsü arasında üçüncü bir köprü yapımı için anlaşmaya vardı. Köprünün yapımına ait plan önümüzdeki günlerde hazırlanacak ve Belediye Meclisi'nin onayından geçtikten sonra 1979 yılında uygulamaya konacak. 

  Karayolları Genel Müdürlüğü 17'nci Bölge Müdürlüğü köprünün sondaj çalışmaları önümüzdeki ay başlayacak ve gerekli sonuçları tespit ederek planını hazırlayacak, teknik elamanlara sunacak. Bu sayede büyük bir trafik yükünü çeken Galata ve Unkapanı köprülerinin yükü yüzde 30-50 arası hafiflemiş olacak. Bugünkü durumda çevre yolunun her iki yakayı ile birleşmesini sağlayan köprülerin dayanma gücü de arttırılmış olacak, böylece ileride büyük sorun haline geleceği bildirilen ve yetkilileri kara kara düşündüren Galata Köprüsü'nün onarım ve yaşama gücü sağlanabilecek. 

  İlgililerin verdiği bilgiye göre üçüncü köprü takriben Galata Köprüsü'nün 100 metre kuzeyinde kurulacak ve tahmini hesaplara göre 600 milyon liraya mal olacak. Köprü 3 gidiş 3 geliş olmak üzere 6 şerit olacak ve 3 yılda tamamen bitirilmiş olacak.

  Belediye Meclisi köprü ait planı kabul ettikten sonra Bakanlıkça hemen onaylanması için gerekli tekniklerin incelenmesine geçilecek. En uygun teklifi yapan yeni firmaya ihalesi yönüne gidilecek, fakat bu arada yabancı firmaların da böyle bir köprü inşa etmek için yatırım yapma istekleri de ilgililerce incelenecek.


(1978 yılında Reşat Altın 2.937 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 19 Aralık 1978



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön