26 / 04 / 2024

1979 yılında Kapalıçarşı restore edilecekmiş!

1979 yılında Kapalıçarşı restore edilecekmiş!

1979 yılında Kapalıçarşı, Bayındırlık Bakanlığı'nca verilen 18 milyon liralık kredi ile restore edilecekmiş. Tarihi çarşının çatısı tamamen kiremitle örtülecekmiş ve çatısına prefabrik restoran ve dinlenme yerleri yapılacakmış.



 1979 yılında Kapalıçarşı restore edilecekmiş!


Kapalıçarşı 18 milyona onarılıyor


 ONARIMI 5 yıldan bu yana yılan hikayesine dönen tarihi Kapalıçarşı, Bayındırlık Bakanlığı'nca verilen 18 milyon liralık kredi ile yepyeni bir görünüme bürünüyor. Kapalıçarşı'nın damı, ilk hizmete girdiği yıllardaki gibi tamamen kiremitle örtülüp, iç bölümleri de restore edildikten sonra modern bir çarşı görünümüne girecek. 

  Kapalıçarşı Esnaf Derneği Başkanı Oktay Aslan dün yaptığı basın toplantısında, ihalesi tamamlanan onarım çalışmalarına 15 gün içinde başlanacağını ve iki yıl süreceğini, itfaiye teşkilatı da kurulacağını belirtti. 

  1954 yılında büyük yangından sonra sorunları bir türlü türlü çözülemeyen Kapalıçarşı'nın Başbakan ve Bayındırlık Bakanlığı olmak üzere resmi kuruluşların da katkısıyla yepyeni, modern bir çarşı görünümüne bürünüceğini belirten Oktay Aslan; ''Çarşının üzerine ileride prefabrik inşaat sistemiyle restoran ve dinlenme yerleri yapmak istiyoruz. Bu proje çalışmasında Bayındırlık Bakanlığı, Eski Eserleri Koruma Müessesesi'yle müşterek çalışma yapılacak. Böylece çarşının damını da değerlendirmiş olacağız.'' diyor.


(1979 yılında Reşat Altın 5.442 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet Gazetesi 7 Şubat 1979



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön