19 / 04 / 2024

1980 yılında Eminönü Meydanı piknik yeri olmuş!

1980 yılında Eminönü Meydanı piknik yeri olmuş!

1980 yılında İstanbul'un en kalabalık yerlerinden biri olan Eminönü Meydanı piknik yeri olmuş. Bunaltıcı sıcaklardan korunmak isteyen halk, Eminönü Meydanı'ndaki orta refüjü dinlenecek yer haline getirmişler.



1980 yılında Eminönü Meydanı piknik yeri olmuş!


Eminönü Meydanı piknik yeri oldu


  Bunaltıcı sıcaklar sürerken, halk da ne yapacağını şaşırdı. Sıcaklardan korunmak isteyenler gördükleri bir gölgede soluk alıp, uzanıp yatarak yorgunluk çıkarmaya başladılar. Şehrin mesire yerlerinin dışında kalan yerlerde de halk bir ağaç altı küçük bir gölgelik bulduğu zaman bunu değerlendiriyor.

  İstanbul'un en kalabalık yerlerinden biri olan Eminönü Meydanı'nda üst geçitlerin altındaki orta refüj, halkın yorgunluğunu giderecek bir piknik yeri niteliği kazandı. Bu refüjde bulunan birkaç küçük ağacın gölgesine uzananlar sıcaklardan korunmak için buralarını bir kurtarıcı gibi görmeye başladılar. Günün yorgunluğu ve bunaltıcı sıcakların etkisinden bayılacak duruma gelen halk, Eminönü Meydanı'ndaki orta refüje boylu boyunca uzanarak dinleniyor ve güneşin kavurucu sıcağından kurtulmaya çalışıyor. Refüjün diğer yerlerinde de kadınlı erkekli gruplar çimenleri üzerine oturup hem gelen geçeni seyrediyorlar hem de dinlenerek serinlemeye çalışıyorlar. 

  Eminönü Meydanı'nın bir piknik yeri haline gelmesi üzerine, buradan geçen araçlardaki yolcular da çimenlere, betonlara sere serpe yayılanları izliyorlar, bu arada turistler de refüjde piknik yapanların fotoğraflarını çekiyor.


Hürriyet Gazetesi 15 Ağustos 1980 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön