24 / 04 / 2024

1981 yılında Atatürk Ormanı alanını Kenan Evren törenle açacakmış!

1981 yılında Atatürk Ormanı alanını Kenan Evren törenle açacakmış!

1981 yılında Devlet Başkanı Kenan Evren, milyonlarca ağacın dikileceği, Atatürk Ormanı alanını törenle hizmete açacakmış. İstanbul'un en büyük ormanı haline getirilecek saha, Karadeniz'den Boğaz'a kadar uzanıyormuş.



1981 yılında Atatürk Ormanı alanını Kenan Evren törenle açacakmış!


Yarın yapılacak törende Devlet Başkanımız orman alanını açacak


''Atatürk Ormanı'' gerçekleşiyor


  DEVLET Başkanı Orgeneral Kenan Evren yarın milyonlarca ağacın dikileceği, onbinlerce dönümlük ''Atatürk Ormanı'' alanını törenle hizmete açacaktır.

  İstanbul Orman Başmüdürlüğü ile Vilayet'in el ele vererek gerçekleştirdikleri, Sarıyer'den Rumelifener'e giden yol üzerindeki alanın Karadeniz'den Boğaz'a kadar uzandığı bildirildi.

  Hazırlanan projeye göre, orman içinde halkın rahatlıkla piknik yapabileceği alanlar da bulunuyor.

  Yetkililer, bu bölgenin 20 yıldan beri ''orman alanı'' olarak ayrıldığını, ancak ağaçlandırma çalışmalarının istenilen şekilde gitmediğini belirterek şöyle konuştular:

  ''Bu ağaçlandırma kampanyası ile burası en kısa sürede ve hızla ağaçlandırılacaktır. Sarıyer'e giderken Kilyos istikametinde anayoldan Rumelikavağı ile Rumelifeneri kesimlerine ayrılan yolların bitiminde, Karadeniz Kıyısı'na kadar uzanan arazi, orman alanı olarak ayrılmış bulunmaktadır. Buraya milyonlarca ağaç dikilebilir ve dikilecektir.''

  Yarın saat 10'da Devlet Başkanı Orgeneral Kenan Evren'in kampanyayı başlatacağı tören yerine halkın ve davetlilerin katılacağını açıklayan ilgililer, sabah saat 7'den itibaren Taksim ve Sarıyer'den hareket edecek otobüslerle vatandaşlardan isteyenlerin 10 lira karşılığında törene gelebileceklerini belirttiler. 

  Törende, çeşitli okulların folklor ekiplerinin gösteriler yapacağını söyleyen Vilayet yetkilileri, tören yerinde halk için geniş bir alan düzenlendiğini de açıkladılar.

  

Hürriyet Gazetesi 15 Mayıs 1981



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön