27 / 04 / 2024

1981 yılında Haydarpaşa Limanı'na ek rıhtım yapılıyormuş!

1981 yılında Haydarpaşa Limanı'na ek rıhtım yapılıyormuş!

1981 yılında Haydarpaşa Limanı'na ek rıhtım yapılıyormuş. İlave rıhtım için denizden bir milyon metrekarelik bir alan doldurulmuş. İnşaatta toplam 158 bin metreküp beton kullanılacakmış ve tamamlandığında Ro Ro gemileri limana yanaşabilecekmiş.



1981 yılında Haydarpaşa Limanı na ek rıhtım yapılıyormuş!


DENİZDE 1 MİLYON METREKARELİK ALAN DOLDURULDU


HAYDARPAŞA LİMANI BİTİNCE <<RO RO>> GEMİLERİ YANAŞABİLECEK


İnşaatta toplam 158 bin metreküp beton kullanılacak.


  Haydarpaşa Limanı'nda yapımı sürdürülen ilave rıhtım için, denizden bir milyon metrekarelik bir alan doldurulmuştur. İnşaatın tamamlanmasından sonra yeni rıhtıma ''Ro Ro'' gemileri rahatlıkla yanaşabilecektir. Yetkililer yeni rıhtımın Türkiye'nin Aliağa'dan sonra ikinci derin rıhtımı olacağını söylemişlerdir. 

  Bayındırlık Bakanlığı'nca 1978 yılında 235 milyon liraya ihale edilen rıhtım inşaatı, geçen yıl mazot ve çimento yokluğundan 8 ay durmak zorunda kalmıştır. Yetkililer, aralıksız çalışmalarla bu zaman kaybının kapatılmaya çalışıldığını söylemişlerdir. 1983 yılının mart ayında tamamlanması gereken ilave rıhtım inşaatında, toplam 158 bin metreküp beton kullanılacaktır.

  Ayrıca Haydarpaşa mendireği de 650 metre kuzey yönüne uzatılarak yeni yapılan ''Ro Ro'' rıhtımına dalgakıran görevi yapacaktır. Bir Türk firması tarafından yapılan ilave rıhtım inşaatında 150 mühendis ve işçi çalışmaktadır.


Milliyet Gazetesi 6 Ağustos 1981



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön