19 / 04 / 2024

1981 yılında Kadıköy ile Bostancı arasında özel otobüs yolu yapılacakmış!

1981 yılında Kadıköy ile Bostancı arasında özel otobüs yolu yapılacakmış!

1981 yılında İstanbul Belediyesi, Kadıköy - Bostancı arasında özel otobüs yolu yapacakmış. Özel otobüs yolu projesi İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanarak belediyeye göndermiş ve Kadıköy Meydanı da yeniden düzenlenecekmiş.



1981 yılında Kadıköy ile Bostancı arasında özel otobüs yolu yapılacakmış!


KADIKÖY MEYDANI YENİDEN DÜZENLENİYOR


Kadıköy - Bostancı arasında özel otobüs yolu yapılacak


  İSTANBUL Belediyesi, Kadıköy - Bostancı arasında da otobüs özel yolu yapacaktır.

  Belediye tarafından hazırlanan Kadıköy - Bostancı özel otobüs yolu projesi İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanarak belediyeye gönderilmiştir. Yolun Kadıköy - Altıyol arasındaki bölümünün inşaatına bu yıl başlanacaktır.

  İstanbul Belediye Başkan Yardımcısı Saim Ulusan, ''Otobüs özel yolu inşaatı ile birlikte Kadıköy alanın da yeniden düzenleneceğini'' bildirmiş ve şunları söylemiştir, ''Anadolu Yakası'nın önemli aktarma merkezlerinden olan Kadıköy alanının günümüzün koşullarına göre düzenlenmesine büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Meydan düzenlenmesi ile birlikte, Kadıköy - Bostancı tercihli otobüs yolunun yapımı da birlikte düşünüldü. Ancak bu projenin uygulamaya konulması uzun zaman ve mali kaynaklara ihtiyaç göstereceğinden bu yıl sadece alanın düzenlenmesi ile Kadıköy - Altıyol arasında otobüs özel yolunun inşası gerçekleştirilecek.''


Milliyet Gazetesi 17 Eylül 1981



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön