20 / 04 / 2024

1982 yılında Boğaziçi'nde konut inşaatı hızlanmış!

1982 yılında Boğaziçi'nde konut inşaatı hızlanmış!

1982 yılında Boğaziçi'nde inşaat yasağı konması inşaat sahiplerini telaşlandırmış. Yasakla beraber inşaatçılar, inşaat halindeki 10 bin konutu hızla tamamlamaya başlamışlar ve Boğaziçi'ndeki 100 bin gecekondu için çözüm aranıyormuş.



1982 yılında Boğaziçi nde konut inşaatı hızlanmış!


Yasak konması inşaat sahiplerini telaşlandırdı.


MÜTEAHHİTLER, BOĞAZ'DA ON BİN KONUTUN İNŞAATINI HIZLANDIRDI


  Boğaziçi'nin her iki yakasında bazı inşaatlar da kaçak olarak yapılıyor.

  Boğaziçi'ndeki 100 bin gecekondu için çözüm yolları aranıyor.


1982 yılında Boğaziçi nde konut inşaatı hızlanmış!


100 bin gecekondu için çözüm aranıyor


Yasaktan sonra Boğaz'da inşaatlar hızlandı


İnşaatçılar, bazıları kaçak olan 10 bin konutu hızla tamamlamaya başladı.


  BOĞAZİÇİ'ne konan inşaat yasağından sonra, müteahhitler Boğaziçi'nin her iki yakasında yasaktan önce başlattıkları 10 bin kadar konut inşaatını hızla tamamlamaya başladılar. İnşaatlardan bazıları da kaçak olarak yapılıyor.

  

  Bir örnek


  Etiler Çamlık bölgesinde 68 pafta, 632 ada ve 361 parsel üzerine, inşaat yasağından önce, yürürlükteki İmar Yasası ve Boğaziçi SİT Planı uyarınca iki katlı inşaat ruhsatı verildi. Ancak müteahhit çatı eğimini en çok yüzde 33 yapması gerekirken yüzde 90'a çıkararak konutun kaba inşaatını üç kat olarak tamamlandı.

  Belediye yetkilileri, ''Söz konusu inşaatı yerinde incelemediklerini, bu nedenle durumu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını'' söylediler.


  On yılda on karar


  Bu arada, Boğaziçi için 1973 yılından geçtiğimiz haftaya dek 10 karar alındı. Bu kararlardan beşi Boğaziçi bölgesinde yapılacak inşaatlara kısıtlama getirirken üçü artırma getirdi. Son kararda ise kül halinde inşaat yasağı koydu.

  Yarın İstanbul Valiliği'nde İmar ve İskan Bakanı Ahmet Samsunlu başkanlığında yapılacak toplantıda, Boğaziçi'ne getirilen inşaat yasağı, Boğaziçi'nin her iki yakasında bulunan yaklaşık 100 bin gecekondu ve kaçak katın durumu ele alınarak çözüm yolları aranacak.

  Toplantıya bazı bakanlıkların temsilcileri ile İstanbul'daki belediye ve tüm imar yetkilileri katılacak.


Milliyet Gazetesi 21 Ekim 1982



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön