26 / 04 / 2024

1982 yılında Haliç'e 4. köprü yapılacakmış!

1982 yılında Haliç'e 4. köprü yapılacakmış!

1982 yılında Galata Köprüsü'ne kardeş gelecekmiş. Eminönü ile Karaköy arasında Galata Köprüsü'nün 30 metre yakınında yapılması uygun görülen köprü, Haliç üzerinde dördüncü köprü olacakmış ve 3 milyar liraya mal olacakmış.



1982 yılında Haliç e 4. köprü yapılacakmış!


Tarihi Galata Köprüsü'ne kardeş geliyor


  TARİHİ Galata Köprüsü'ne bir kardeş gelecek...

  Yaşlı köprünün görevini üstlenecek ve Haliç üzerinde dördüncü köprü olacak bu geçit için Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalışmalar yapıldığı bildirildi. Yeni köprünün haliç kesiminde Eminönü ile Karaköy arasında Galata Köprüsü'nün 30 metre yakınında yapılması uygun görüldü. İlk yapılan projede 3 milyar harcanacağı hesaplandı. Yine aynı projeye göre yeni köprü betonarme ve döner dubalı olacak, estetik açıdan Galata Köprüsü'nün de özelliklerini taşıyacak.

  Teknik üniversitesi'den bilim heyetinin hazırladığı rapor Belediyece incelendi ve belediye bu köprüyü kendi olanakları içinde, kendi tekniği ve elemanları ile yapamayacağına karar verdi. Köprünün yapılması için Bayındırlık Bakanlığı'na bir yazı yazılarak, yeni geçidin Karayolları tarafından yapılması istendi. Belediyenin bu isteğinin uygun görüldüğü, köprü ile ilgili son proje çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

  Yeni köprünün ne zaman inşaatına başlanacağı yolunda kesin ve ayrıntılı bilgi henüz yok. Yetkililer bu konuda oldukça temkinli davranıyorlar. İnşaatın başlama tarihi olarak 1982 yılı iyimser bir tahmin.

  İkinci köprünün kurdelesi kesilip hizmete girmesinden sonra, şehrin sembolü olan Galata Köprüsü, bir düşünceye göre müze olacak, bir düşünceye göre de sadece yayalara ayrılacak... Yetkililer Galata Köprüsü'nü yerinden kaldırmak ve başka yere çekme görüşünde değiller...


Hürriyet Gazetesi 8 Ekim 1981 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön