18 / 04 / 2024

1982 yılında Ulaşım Otorite Merkezi kurulacakmış!

1982 yılında Ulaşım Otorite Merkezi kurulacakmış!

1982 yılında İstanbul'da Ulaşım Otorite Merkezi kurulacakmış. Çekilmez hale gelen İstanbul trafiğinde ulaşımı sağlayabilmek ve trafiğe çözüm getirmek için İstanbul Valiliği'nde bir ''Ulaşım Otorite Merkezi'' kurulmasına karar verilmiş.



1982 yılında Ulaşım Otorite Merkezi kurulacakmış!


''Ulaşım Otorite Merkezi'' kurulacak


İstanbul'da trafik sıkıntısını çözmek için 8 proje hazırlandı


  ULAŞIM sıkıntısının günden güne İstanbullularca çekilmez hale gelmesi, vatandaşları otobüsler üzerine çıkacak hale getirdi. Bu nedenle vilayette kurulan komisyon ulaşımı sağlayabilmek için bir ''Ulaşım Otorite Merkezi'' kurulmasına karar verildi. 

  İstanbul Nazım Plan Bürosu da trafiğe çözüm getirmek için sekiz proje hazırladı. Bu projeler arasında hava otobüsü kullanılabilecek, hareket merkezini de tespit etti. Bu merkezler Beyoğlu, Fatih, Eminönü semtleri olarak düşünülüyor. Ayrıca yeni merkezler araştırıldıktan sonra karara varılacak ve projenin uygulanmasına geçilecek.

  Laleli-Boğaz arasındaki ulaşımı sağlamak için Yıldız Bulvarı üzerinde yeni köprüler kurulması kararlaştırıldı. Ihlamur-Boğaz'dan köprüye gidecek araçlar için Karayolları bir üst geçit yapacak.


Hürriyet Gazetesi 1 Mart 1982



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön