27 / 04 / 2024

1983 yılında 2. Boğaziçi Köprüsü'nün ayak yerleri belirleniyormuş!

1983 yılında 2. Boğaziçi Köprüsü'nün ayak yerleri belirleniyormuş!

1983 yılında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün ayak yerlerini belirlemek için sondaj çalışmalarına başlanmış. Kanlıca ile Baltalimanı yamaçlarında yapılan çalışmalar sonucunda köprünün ve çevre yolunun geçeceği yer kesin olarak belirlenecekmiş.



1983 yılında 2. Boğaziçi Köprüsü nün ayak yerleri belirleniyormuş!


KANLICA VE BALTALİMANI YAMAÇLARINDA SONDAJ YAPILIYOR


2. Boğaziçi Köprüsü'nün ayak yerleri belirleniyor


  Altı ay süreceği belirtilen sondaj çalışmalarından sonra köprünün kurulacağı ve çevre yollarının geçeceği bölgeler kesinleşecek.

  Boğaziçi Köprüsü'nün bir benzeri olacağı belirtilen yeni asma köprüden İstanbul'dan transit geçecek olan taşıtlar yararlanacak.


1983 yılında 2. Boğaziçi Köprüsü nün ayak yerleri belirleniyormuş!


     İkinci Boğaziçi Köprüsü için sağlam zemin aranıyor


  İSTANBUL'da, Boğaziçi'nde yapılması öngörülen ikinci asma köprü için Kanlıca-Baltalimanı yamaçlarında sağlam zemin arama çalışmaları başladı. 

  Bayındırlık Bakanlığı yetkililerin verdiği bilgeye göre, Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü ekiplerince Baltalimanı bölgesinde kurulan sondaj kulesiyle toprağın derinliklerinden alınacak kaya ve toprak örnekleri laboratuvarlarda incelenerek köprü ayaklarının kurulacağı yer saptanacak.

  Verilen bilgiye göre, başlatılan sondaj çalışmaları en geç altı ay içinde bitirilecek. Böylece köprünün kurulacağı ve çevre yollarının geçeceği bölgeler kesin olarak belirlenmiş olacak.

  Yetkililere göre, İkinci Boğaziçi Köprüsü'nün çevre yolu uzunluğu, köprü uzunluğu hariç 42 kilometre olacak. İstanbul'dan transit geçecek motorlu taşıtlar sadece bu yolu kullanabilecek. 13 kilometre uzunluğundaki mevcut çevre yolu ise tamamen İstanbul trafiğine açılacak.

  Yetkililer, ikinci köprünün de paralı olacağını belirterek, ''Muhtemelen ikinci köprüyü, ilk köprüyü inşa eden Freman Fox firması yapabilir. Ancak köprü için uluslararası ihale açılacak, ön etütlere göre, yeni köprünün tipi şimdikinin benzeri olacak'' dediler.

  Ayrıca yeni köprüye ait çevre yollarının geçeceği bölgelerde inşaata izin verilmeyecek, yol çevreleri hızla ağaçlandırılacak. Köprünün proje ve inşaat kontrolörlüğünü ise Bayındırlık Bakanlığı yapacak.


Milliyet Gazetesi 27 Ocak 1983



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön