23 / 04 / 2024

1983 yılında İstanbul'da arsa fiyatları ucuzlayacakmış!

1983 yılında İstanbul'da arsa fiyatları ucuzlayacakmış!

1983 yılında İstanbul'da yeni yerleşim yerlerinin açılmasıyla arsa fiyatları ucuzlayacakmış. Şehir içinde 2 milyar lira harcanarak 54 bin 350 konutun sığabileceği yeni yerleşim alanları oluşturulmuş.



1983 yılında İstanbul da arsa fiyatları ucuzlayacakmış!


İMAR VE İSKAN BAKANI SAMSUNLU, KENTLERDE YENİ YERLEŞİM ALANLARI OLUŞTURULACAĞINI AÇIKLADI


''Arsalar ucuzlayacak''


  İstanbul'da 54 bin 350 konutun sığabileceği yeni yerleşme alanı açıldı.

  Halkalı'da 52 bin, Şerifali'de 1150, Osmaniye'de 800, Örnek Mahallesi'nde 200, Dolayoba ve Alibeyköy'de 100'er konutluk arsa ayrıldı.


  KENTLERDE hızla yeni yerleşme alanları oluşturulmaya başlandı. İmar ve İskan Bakanı Ahmet Samsunlu, ''İsteğimiz üzerine oluşturulan yerleşme alanlarının planlama çalışmaları iki-üç ayda bitirilecek, vatandaş (ben nereye ev yapabilirim) diye düşünmeyecek'' dedi.

  İmar ve İskan Bakanı Prof. Dr. Ahmet Samsunlu, ''Yeni uygulamanın arsa fiyatlarının arsa fiyatlarını düşüreceğini'' öne sürerek şunları söyledi:

  ''Genelgemiz üzerine belediyeler uygun yeni yerleşme alanlarını belirlemeye başladılar. Bakanlığımız bu alanların planlarını iki-üç ay gibi kısa bir zamanda tamamlayarak, kent ana planlarına işlenmesini sağlayacak. Bu uygulama kentlerin sağlıksız büyümesini önleyeceği gibi, arsa fiyatlarının da önemli ölçüde ucuzlamasına yardımcı olacak.''


  54 bin 350 konutluk arsa var


  İstanbul Belediyesi yetkilileri, ''Kent belediye sınırları içinde 54 bin 350 konutun sığabileceği yeni yerleşme alanı oluşturulduğunu, İmar ve İskan Bakanlığı'nın bu alanların kamulaştırma işlemlerini tamamladığını'' söylediler.

  Yetkililere göre, yaklaşık iki milyar lira harcanarak Halkalı'da 52 bin konutluk, Şerifali'de 1150 konutluk, Osmaniye'de 800 konutluk, Dolayoba ve Alibeyköy'de de 100'er konutluk arsa oluşturuldu.

  Arsalar, konut kooperatifleri ile Arsa Ofisi'nin belirleyeceği fiyat üzerinden satılacak.


(1983 yılında Reşat Altın 25.051 liraya satılıyormuş.)


Milliyet Gazetesi 1 Mart 1983



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com



Geri Dön