23 / 04 / 2024

1984 yılında Hidiv Kasrı hizmete açılmış!

1984 yılında Hidiv Kasrı hizmete açılmış!

Restorasyon çalışmaları Turing Kurumu tarafından gerçekleştirilen Hidiv Kasrı, 1984 yılında Türk Henkel firmasının 20. yıldönümü resepsiyonu ile hizmete açılmış. Tarihi kasır, Vehbi Koç, Tarık Şaka, Sakıp Sabancı gibi işadamlarının hayranlığını kazanmış.



1984 yılında Hidiv Kasrı hizmete açılmış!


Uzun süredir Turing Kurumu tarafından restore edilen tarihi ''Hidiv Köşkü'', Türk Henkel firmasının 20. yıldönümü resepsiyonu ile hizmete açıldı. Vehbi Koç, Nejat Eczacıbaşı, Şarık Tara ve Sakıp Sabancı gibi birçok ünlü işadamının davetli olduğu resepsiyonda, Mimar Sinan Solistleri, konuklara köşkün bahçesinde Klasik Batı Müziği konseri verdiler. Neşeli geçen davette konuklar arasında bulunan Prof. Menduh Yaşa (solda), işadamı Koçman ile şakalaşırken, Nurullah Gezgin ve Sakıp Sabancı onları izliyordu. Vehbi Koç ise köşkün 97 basamaklı kulesine çıkarak dinçliğini ortaya koydu ve Çubuklu Tepesi'nden İstanbul'u seyretti.


  ''Hidiv Köşkü'' gezenleri büyüledi


   TÜRK Henkel Firması'nın 20. yıldönümü dolayısıyla verilen resepsiyon ile Turing Kurumu'nun restore ettiği Çubuklu'daki ''Hidiv Köşkü'' hizmete açıldı. Turing Kurumu Başkanı Çelik Gülersoy tarafından gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları sonunda yeniden ortaya çıkan saray-köşk, aralarında Vehbi Koç, Şarık Tara, Sakıp Sabancı gibi işadamları ve çeşitli ülkelerin İstanbul'daki konsoloslarının da bulunduğu kalabalık bir davetli kitlesinin hayranlığını kazandı. Hidiv Köşkü'nün resmi açılışının, bu ay içinde Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından yapılması bekleniyor. 

   Türk Henkel Firması'nın 20. yıldönümünde eski genel müdür Alber Bilen, görevini Dr. Can Peker'e devretti... Temizlik maddelerinde ve sanayi yağları alanında dünyanın en büyük firmalarından biri olan ''Henkel K.G.A''nın Düsseldorf Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve murahhas üyesi Dr. Dieter Ambross da, dün Hip Köşkü'nde verilen resepsiyona katıldı. 

   Hidiv Köşkü'nü gezen davetliler arasında bulunan Vehbi Koç, köşkün 97 basamaklı kulesine çıkarak, İstanbul'u Çubuklu tepelerinden uzun uzun seyretti... Sakıp Sabancı ise, köşkü yaptıran Hidiv'in, bu kuleye Fransız sevgilisi ile baş başa çıkmak için yaptırdığı iki kişilik özel asansörle ilgilendi.


Milliyet Gazetesi 7 Temmuz 1984



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön